Logo internetbode.nl/vlissingen

Landelijke turntop komt naar Vlissingen met Pasen

  Sport en Vereniging


VLISSINGEN - Dit weekeinde vinden traditioneel de Zeeuwse Kampioenschappen en de Moreau Gymnastics Tour plaats in Vlissingen. De stad is daarmee voor één weekend het middelpunt voor turnliefhebbers.

VAN ONZE REDACTIE

Deze editie belooft volgens de organisatie nog mooier te worden dan de voorgaande. Niet eerder was het niveau zo hoog en mocht organisator Turnschool Zeeland uit Vlissingen zoveel eredivisieturnsters ontvangen in Sporthal Baskensburg.

Uit alle hoeken van het land en zelfs uit België komen turnsters uit de ere-, 1e en 2e divisie op maandag 17 april (tweede paasdag) naar Zeeland. Liefhebbers van damesturnen op (zeer) hoog niveau kunnen nu dichtbij huis van een prachtig toernooi genieten.

Moreau Gymnastics Tour 2017

Op de deelnemerslijst prijken onder andere eredivisieturnsters Marieke van Egmond van Bosan Ton uit Almelo en Tisha Volleman van FlikFlak uit 's Hertogenbosch. Volleman nam ook deel aan het succesvolle plaatsingstraject voor de Olympische Spelen in Rio. Zo'n 25 turnsters uit de eredivisie zullen in ronde drie op maandag strijden om de podiumplaatsen. Ook de rest van de dag wordt geturnd op de hoogste niveaus. Het toernooi begint om 8.15 uur met de jongste turnsters. De eredivisie start om 14.10 uur met de warming up en het inturnen waarbij publiek van harte welkom is. De eredivisiewedstrijd is van 15.20 tot 18.00 uur. Daarna volgt de laatste ronde die tot 20.30 uur duurt.

Zeeuwse Kampioenschappen

Zaterdag 15 april wordt gestreden door wedstrijdturnsters uit Zeeland. Door het organiseren van de Zeeuwse Kampioenschappen maakt de Turnschool het mogelijk dat verenigingen uit heel Zeeland kunnen deelnemen aan een professioneel toernooi. De wedstrijden zijn zaterdag van 8.15 tot 20.00 uur.

Internationale allure

De wedstrijdvloer is ingericht met toestellen van Janssen-Fritsen, net als bij EK's en WK's waardoor met recht gesproken kan worden van een toernooi met internationale allure. Het publiek kan de scores volgen op grote tv-schermen die bij elk toestel staan.

Meer info: www.turnschoolzeeland.nl<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief