Logo internetbode.nl/vlissingen

Marwan Aarab zevende op WK Jiu-jitsu

  Sport en Vereniging

VLISSINGEN - Marwan Aarab mocht afgelopen weekend Nederland vertegenwoordigen op de Wereld Kampioenschappen Jiu-jitsu in Athene.

Hij deed dit in de klasse newaza junioren -77 kg. Bij newaza is het wedstrijddoel om de tegenstander af te laten tikken binnen de 6 minuten. Ook kunnen er punten verdiend worden door kantel-, passeer- en controle technieken.

Marwan zijn eerste partij begon voorspoedig, helaas scoorde zijn tegenstander net wat meer punten. Met 4-2 verloor hij zijn eerste partij. Hierdoor ging hij direct verder in de verliezerspoule, waardoor een 3de plaats het hoogst haalbare werd.

Zijn eerste wedstrijd in de verliezierspoule ging stukken beter. Marwan won met armbar, dit is een armoverstrekking. Zijn tegenstander moest tikken, dus hij was een stapje dichterbij de bronzen plak. De wedstrijd daarna werd gewonnen met DQ. Zijn tegenstander maakte een verboden handeling en werd gediskwalificeerd.

Zijn vierde partij was opnieuw erg spannend, hij kwam iets tekort en verloor met 6-2. Helaas stopte hierdoor ook zijn WK avontuur met een 7de plaats als resultaat.

Marwan zijn doel was minstens een vijfde plaats te behalen, dit is helaas niet gelukt. Maar hij kan tevreden terug kijken op een zwaar toernooi waar hij enorm hard gevochten heeft. Veel tijd om te rusten heeft hij echter niet, want over een half jaar zijn de Europese Kampioenschappen en ook daar wil hij zich voor kwalificeren.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432895440455-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Storingsmonteur (5 ploegen)

Kruiningen

Diverse vacatures

regio Zeeland

Technisch MBOérs

Borssele

Diverse vacatures

Middelburg / Vlissingen

Assistent-Accountant

Sint Maartensdijk

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief