Reddingsbrigade Vlissingen behaalt vijf medailles

  Sport en Vereniging


VLISSINGEN - Zo'n 250 sporters uit zeven verschillende landen namen afgelopen weekend deel aan de internationale Lifesaving wedstrijd in Oostende (België).

Ook de Vlissingse Dr. A. Stavermanbrigade deed dit jaar opnieuw mee en kwam naar huis met maar liefst vijf medailles.

Het team, bestaande uit vier atleten onder leiding van trainers Olivier de Puit en Silke Anckaert, nam het op tegen deelnemers uit onder andere Zwitserland, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. Op het onderdeel Surf Race, welke bestaat uit een parcours zwemmen in open water, wist Guido Brink een gouden medaille binnen te slepen. Merel Meulmeester liep op de Beach Run van 1 km al haar tegenstanders eruit en wist hierdoor ook een gouden plak in handen te krijgen. Lot Kallemein haalde bij ditzelfde onderdeel een bronzen plak en wist tevens bij de Beachflags zich van brons te verzekeren. Bij de Beach Sprint wist zij de derde gouden medaille voor het Vlissingse team te behalen. Ook in teamverband hebben de atleten nog een tweede plek weten te bemachtigen in de finale van de estafette. Het wedstrijdteam van de brigade is vorig jaar voor het eerst gaan deelnemen aan Ocean wedstrijden, mede dankzij de bijdrage van de drie nieuwe sponsors AEDwinkel, Lievens communicatie en Ekolight. Eind augustus verwacht het team deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap te Boxtel. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief