Afbeelding

Zeeuwse skeeleraars op het podium in België

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september was in Wilrijk (Antwerpen) de finale van de Vlaamse jeugdcompetitie. Er stonden zeven Nederlanders aan de start, allen lid van Schaats- en SkeelerClub de Poel.

Het beste resultaat voor de Zeeuwen werd die dag behaald door Jerom Rentmeester uit 's Heerenhoek die uitstekend startte met een snelle tijd op de sprint. Daarna wist hij bij de inline de tweede plaats te bereiken en bij de afsluitende marathon eindigde hij als derde. Door deze resultaten bereikte hij zowel bij de dagprijs als in het overall-klassement de tweede plaats en mocht het zilver en de geldprijs voor de tweede plek bij de Cadetten Jongens mee naar 's Heerenhoek. Eerste werd Tieen Meeuws uit Antwerpen en derde was Jobbe de Schamphelaere uit Evergem. Jerom zijn clubgenoten Lars Vermuë en Wout Vermuë waren zaterdag helaas verhinderd maar waren door de resultaten van de eerdere wedstrijden wel respectievelijk vierde en vijfde in het eindklassement.

Maren Boender uit Vlissingen wist, ondanks verhindering door ziekte bij de vorige wedstrijd toch nog het podium in het overall-klassement te bereiken. Eerste bij de Scholieren-meisjes werd daar Myra Devisscher uit Gent en tweede Amber van Malderen uit Zemst. Het brons was verdiend voor Maren. In deze categorie reed Floortje Goedhart uit Kapelle haar eerste internationale wedstrijd. Omdat zij niet eerder aan de competitie deelgenomen heeft moest zijn overall genoegen nemen met een 7e plek. Maar voor een internationaal debuut een mooi resultaat!

Broertje Mats Boender had ook één wedstrijd gemist maar stond zaterdag weer op scherp. Door fanatiek en aanvallend te rijden wist hij het brons van de dagprijs er uit te slepen. In deze sterk bezette categorie Pupillen Jongens een prima prestatie! Overall moest hij door de gemiste wedstrijd genoegen nemen met de vijfde plek.

Ook Floris Vermue uit 's Heerenhoek behaalde de vijfde plek overall in zijn categorie Scholieren Jongens. Floris mag, net als Mats trouwens, ook volgend jaar nog uitkomen in deze categorie en gaat dus flink trainen om volgend jaar voor een podiumplaats en hogere geldprijs in aanmerking te komen. Clubgenoot Gideon Nieuwenhuijse moest in dezelfde categorie genoegen nemen met de 9e plaats overall. Maar net als voor Floortje was dit ook voor Gideon zijn debuut op een internationale wedstrijd. Ook de laatste Zeeuwse deelneemster reed voor het eerst buiten Nederland; Hendrika de Kok uit Colijnsplaat. Zij reed een goede sprint maar komt op de langere afstand nog wat inhoud te kort. Dat kan ook niet anders als je deze zomer pas begonnen bent met skeeleren. Maar toch een mooie 6e plaats bij de pupillen meisjes voor Hendrika!

Alle jeugdleden van SSC de Poel gaan vanaf volgende maand schaatsen op het kunst-ijs in Breda en trainen op de skeelers de hele winter door in de skeelerhal aan de Nassaulaan in Middelburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief