Maike Tazelaar Nederlands kampioen jeugdwielrennen

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Op zaterdag 10 juni stond het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen op het programma. In totaal stonden 14 renners (tien jongens en vier meisjes) van de Zeeuwse wielervereniging ZRTC Theo Middelkamp aan de start in Amersfoort.

Zij moesten hun krachten meten met renners uit alle delen van het land. In totaal werd er gereden in veertien categorieën omdat de jongens en meisjes op het nationaal kampioenschap apart rijden. De wedstrijd vond plaats in de wijk Klein Zwitserland wat betekende dat er iedere ronde een flink hoogteverschil moest worden overwonnen op de Galgenberg met stijgingspercentages oplopend tot 7%. Dat er ook heel wat klimmerstalent aanwezig is bij de Zeeuwse jeugdrenners blijkt wel uit de uitslagen.

In categorie 1 bij de jongens stond Sven Wisse aan de start. Sven was één van de kanshebbers maar had helaas te kampen met pech. Hierdoor eindigde hij op de 16e plaats. Maike Tazelaar stond in categorie 2 bij de jongens ook als grote favoriet aan de start en maakte deze rol volledig waar. Drie ronden voor tijd koos Maike het hazenpad waarna zijn concurrenten hem pas terugzagen bovenop de Galgenberg. Hij kreeg later op de dag het rood-wit-blauw omgehangen onder de klanken van het volkslied. Ook Sam Mullaert haalde het podium met een mooie 9e plaats. Bij de meisjes in categorie 2 moest Megan Arens haar vorig jaar verdiende rood-wit-blauw verdedigen. Ze ging lang mee in de kop van de wedstrijd maar moest helaas één renster voor laten gaan en genoegen nemen met de 2e plaats. In categorie 3 bij de jongens stonden Nick Wisse en Teun Paaimans aan de start. Ook hier een geweldig gevecht op de flanken van de Galgenberg. Voor Nick resulteerde dat in een mooie 10e plaats. Teun werd 22e.

Ook in categorie 4 bij de jongens stonden er meerdere renners van Middelkamp aan de start. Senna Remijn bevestigde zijn goede vorm van de laatste maanden door op het podium te rijden. Hij werd 10e. Philipe van den Kieboom behaalde een mooie 20e plaats. Renzo Moretti had materiaalpech en eindigde uiteindelijk op de 42e plaats. Bij categorie 5 van de jongens stond Firn Arens aan de start. Firn eindigde in de groep achter de eerste vluchter op de 10e plaats. Ook voor hem een plaats op het podium. Bij categorie 5 van de meisjes was Rosita Reijnhout één van de vele favorieten. Dit maakte zij volledig waar door naar een hele mooie 4e plaats te rijden. Maureen Arens en Sophie Engel stonden aan de start in categorie 6 bij de meisjes. Ook hier waren de verwachtingen hooggespannen. Maureen Arens sprintte in de kopgroep uiteindelijk naar de 3e plaats. Sophie die ook deel uitmaakte van deze kopgroep werd 19e. De laatste categorie met een Middelkamper was categorie 6 bij de jongens. Hier was Noël Rokven één van de favorieten op basis van zijn vele overwinningen in het voorjaar. In de loodzware wedstrijd kon Noël niet aan de verwachtingen voldoen en eindigde op de 25e plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief