Afbeelding

Frederique van Turnschool Zeeland bij Ahoycup

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Frederique Snijders (14 jaar) van Turnschool Zeeland die vorige week in de finale bij de junioren 1e divisie 8e werd, mocht nu uitkomen bij de Ahoycup in Rotterdam.

De Ahoycup vormt de laatste jaren een bijzondere afsluiting van het turnseizoen waarbij de landelijke top 10 van de junioren 1e divisie het opneemt tegen de top 10 van de senioren in de 1e en 2e divisie. Een sterk deelnemersveld dus. Frederique begon op sprong waar ze twee keer een tsukahara gehoekt liet zien.Dit leverde haar een score van 12.715 op. Daarna volgde het toestel brug waar ze een prima oefening liet zien die werd gewaardeerd met 11.500 punten.

Mooie elementen op balk leverde een moeilijkheidgraad van 5.2 op, de hoogste d-score van op dit toestel deze middag. Helaas zorgde een val na de pirouette voor wat aftrek maar Snijders mocht toch 11.950 punten bijschrijven voor deze oefening.

Zij sloot af met een prima vloeroefening met ondermeer een dubbel schroef die haar 12.050 punten opleverde. De totaalscore op de meerkamp van 48.175 punten bleek voldoende te zijn voor een veertiende plek.

Open training

Turnschool Zeeland houdt op zaterdag 24 juni een open training voor aanstormend turntalent. Meisjes tussen 6 en 11 jaar die willen leren turnen, zijn welkom van 11.30 tot 12.30 uur in topsportaccommodatie aan de Dreesstraat 2 in Vlissingen.

De zaal van Turnschool Zeeland beschikt over een valkuil en meerdere tumblingbanen. De turnsters worden opgeleid voor de 1e en 2e divisie.

Meer info over de Turnschool en de open training via turnschoolzeeland.nl, turnschool@zeelandnet.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief