Vier bronzen, drie zilveren en één gouden medaille voor VTV

  Sport en Vereniging
Het zilveren trio Jimena, Myrthe en Julia in actie. FOTO AYLIN TANFER
Het zilveren trio Jimena, Myrthe en Julia in actie. FOTO AYLIN TANFER (Foto: Aylin Tanfer)

VLISSINGEN - Het afgelopen weekend stond voor de turnwereld in het teken van Acrogymnastiek. In Zierikzee werden de Open Zeeuwse Acrogym Kampioenschappen gehouden. Hier streden teams van binnen en buiten Zeeland voor het Open Acrokampioenschap en de Zeeuwse teams streden daarnaast ook nog voor de Zeeuwse titel. De turnsters van de acrogroep van VTV Vlissingen deden mee met 8 teams van duo's en trio's in zowel de E als de D lijn, en met succes want ze namen in totaal wel 8 titels mee naar huis!


Op de zaterdag kwamen de categorieën E-lijn en D-jeugd en junioren in actie. In de categorie Damespaar E-junior veroverde Julia Owiesek en Anouk Zoutendijk de derde plaats op het Zeeuwse kampioenschap en de 4e plaats op het Open Acrokampioenschap. Amy Sturm en Noémi Hendrikse behaalde met een mooie oefening de 4e plaats op het Zeeuwse en de 5e plaats op het Open Acrokampioenschap. In de categorie Damespaar E-senior zetten Jasmijn van Noort en Anouk Vreeke en zeer nette oefening neer op de vloer en behaalde hiermee een 4e plaats op het Zeeuws kampioenschap en een 6e plaats op het Open Acrokampioenschap.

Het trio van Sofia Bellu, Nienke de Munter en Monique van Belzen haalde in de categorie Damesgroep E-senior met een mooie oefening zowel een derde plaats op het Zeeuwse kampioenschap als op het Open Acrokampioenschap. In deze zelfde categorie werden Amber van den Berg, Daniek van der Maas en Kyra Christiaansen vierde op het Zeeuwse kampioenschap en zesde op het Open Acrokampioenschap, heel knap gedaan. In de damesgroep D-junioren lieten Jimena Blommaert, Myrthe Jellema en Julia van der Maas een zeer mooie oefening zien en zij behaalden hiermee zowel op het Zeeuws kampioenschap als het Open kampioenschap de zilveren medaille.

Op de zondag kwamen de overige twee teams van VTV Vlissingen aan de beurt om te strijden voor de titels. In de categorie Damesgroep D-senior sleepten Danice Hendrikse, Maaike de Jonge en Aylin Tanfer het Zeeuwse goud binnen en behaalden zij een bronzen medaille op het Open kampioenschap. In dezelfde categorie behaalden Gabriëlle Bruins-Slot, An Mei Kodde en Yentel Wouters een mooie zilveren medaille op het Zeeuwse kampioenschap.

Mooie resultaten dus voor VTV Vlissingen en een goed begin van het acroseizoen. Voor verdere gegevens zie de website van de vereniging: www.vtv-vlissingen.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>