Scoutingvletten Scheldezwervers.
Scoutingvletten Scheldezwervers. Foto: Dimmen de Fouw

Scoutinggroep de Scheldezwervers viert 75-jarige jubileum

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Sinds 1945 is zeeverkennersgroep 'de Scheldezwervers' een begrip, al varend op de wateren van de Vlissingse binnenhaven. De scouts zijn te herkennen aan de karakteristieke groen-zwarte lelievletten met bruine zeilen en hun blauw-witte das. Dit jaar bestaan zij 75 jaar en dat wordt groots gevierd met verschillende activiteiten, te beginnen met een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere van 10 t/m 13 april.

Zondag 12 april organiseert de groep, tijdens het jubileumkamp, een feestelijke receptie. Van 15.00-17.00 uur is iedereen welkom om de groep te feliciteren en scouting te ervaren. Dit is meteen een mooi moment voor oud-leden van de Scheldezwervers om samen herinneringen op te halen en terug te blikken naar de rijke historie van de groep.

De afgelopen 75 jaar heeft de scoutinggroep op verschillende plekken in Vlissingen gehuisvest gezeten. Startend vanuit een pand aan de Scheldestraat verhuisden ze naar de oude Brouwerij en vervolgens naar de Willemdrie kazerne met het 'tuinhuisje'. In 1976 werd het clubgebouw 'Bon Repos' geopend in Paauwenburg in een oude boerderij waar de groep nog steeds zit. Dit ging helaas niet zonder slag of stoot. Het clubgebouw brandde in 1991 voor een groot deel af en daarbij zijn veel kampeer- en bootmaterialen verloren gegaan. Terwijl de wederopbouw bezig was, zat de groep in tijdelijke huisvesting op datzelfde terrein. In 1993 was de feestelijke heropening van 'Bon Repos'. Tot op de dag van vandaag vinden vele scouts hier nog iedere zaterdag uitdaging in leuke, spannende en leerzame spellen en programma’s.

De scouting boerderij 'Bon Repos' is te vinden aan de Gerbrandystraat 115 in Vlissingen.

Het adres van het Scoutcentrum Zeeland voor de receptie, waar het 75-jarige jubileum plaats vindt, is: Wulpenburgseweg 6, 4351PB Veere.

Voor meer informatie over de groep: www.scheldezwervers.nl of volg ons op Facebook: Scoutinggroep De Scheldezwervers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief