De VTV-peutergroep met de pas ontvangen diploma’s.
De VTV-peutergroep met de pas ontvangen diploma’s. Foto: Brigitte Kik

VTV-peuters gymmen buiten en krijgen diploma

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Ook bij de Vlissingse Turn Vereniging mag er in de lock-down niet in de zaal gesport worden, maar zeker nu het weer wat aangenamer wordt zijn er een heleboel groepen die wekelijks buiten gymmen of dansen. 

Dit gebeurt dan vaak op het terrein rond de eigen Vrijenhovenzaal, maar ook op strand, in het Nollenbos of op een schoolplein in Vlissingen zijn VTV-ers te vinden.

Op deze manier probeert de vereniging de coronabeperkingen te overbruggen tot er weer binnen gesport mag worden.

Diploma

Eén van de groepen die graag buiten gymt is de ouder-peutergroep, waar kinderen tot 4 jaar samen met mama of papa een uurtje lekker komen bewegen en kennis komen maken met de basisonderdelen van bewegen.

VTV volgt daarbij de lessen van het nijntje Beweegdiploma van het KNGU, waarin peuters en kleuters naar hartenlust leren balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen en zo op een verantwoorde manier leren bewegen en sporten.

Als er een aantal lessen gevolgd is zijn er twee diploma’s: het nijntje Beweegdiploma deel 1 en 2. Afgelopen weekend was een heugelijke les voor een deel van de jongste VTV-groep: zij kregen hun hun Beweegdiploma 1 uitgereikt tijdens het Beweegfeest dat dan gehouden wordt.

Wie weet hoe hun verdere sportcarrière verloopt.

Informatie

Meer informatie over de lessen, de contributie en het aanmelden kunt u vinden op de website: www.vtv-vlissingen.nl.

Meer informatie over het Beweegdiploma is te vinden op www.beweegdiploma.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief