<p>Samantha, oprichter outrun CF</p>

Samantha, oprichter outrun CF

Foto: Sjoukje Nahumury (inspire fotografie)

Outrun CF 2021 voor Cystic Fibrosis

  Sport en Vereniging

VLISSINGEN – Op zaterdag 18 september is de zevende editie van Outrun CF Nederland te Vlissingen. Outrun CF is een wandeling om aandacht te vragen voor Cystic Fibrosis. Een van de meest voorkomende aandoeningen met een beperkte levensverwachting in ons land. Toch is het een vrij onbekende aandoening.


Al enkele jaren wordt Outrun CF in Nederland georganiseerd. Dit jaar is het voor de zevende keer op de Vlissingse boulevard. De start is op 18 september om 14.00 ter hoogte van de boulevard Evertsen (koopvaardij monument), iedereen mag kosteloos deelnemen. Na het succes van voorgaande jaren hopen we dit jaar weer op een mooie opkomst. Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis en orgaandonatie. De gemiddelde levensverwachting is de laatste jaren gestegen naar 40 jaar, maar vele patiënten overlijden voortijdig.

Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of misschien in de toekomst zelfs te kunnen genezen. Het afgelopen jaar zijn er grote ontwikkelingen geweest en is er een medicijn ontwikkelt welke grote verbetering kan geven voor sommige patiënten.

Er is meer onderzoek nodig om alle patiënten te kunnen helpen. Daarnaast vragen we aandacht voor orgaandonatie. Voor patiënten waarbij de ziekte al vergevorderd is, is vaak een lever en/of longtransplantatie noodzakelijk.

Organisator en initiatiefnemer is de Vlissingse Samantha Eising.

Helaas is zij 03-07-2018 ,op 27 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Cystic Fibrosis. Haar wens is om Outrun CF jaarlijks door te laten gaan rondom haar verjaardag. Ook is haar wens om aandacht te blijven vragen voor Cystic Fibrosis met Outrun CF en geld in te zamelen voor onderzoek.

” Onderzoek is ondanks de grote doorbraken de laatste jaren nog zo ontzettend hard nodig. Samantha hoopt dat op een dag CF zal staan voor Cure Found en hiermee de toekomst van vele lotgenoten beter wordt”

Samantha kennen we als een vrouw met veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Ze zette  zich jaren actief in om Cystic Fibrosis bekender te maken en was sinds 2013 ambassadrice van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Via haar website is het mogelijk om een donatie te doen en daarmee onderzoek naar CF te ondersteunen.

We hopen vele mensen te mogen verwelkomen op 18 september. Naast het stil staan bij deze ernstige aandoening is het vooral ook gezellig samen wandelen en genieten van de mooie Vlissingse boulevard. Wij nemen de corona regels in acht en zullen hier voor aanvang nogmaals op wijzen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Facebook van Outrun CF Nederland.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief