Projectcoördinator TA/Get a Grip Peter Veen met van links naar rechts de social work stagiaires Nienke Dirkx, Claudia Russino
Projectcoördinator TA/Get a Grip Peter Veen met van links naar rechts de social work stagiaires Nienke Dirkx, Claudia Russino Foto: John Gerrits

Thuisadministratie Walcheren zoekt vrijwilligers

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Handig met cijfers? Goed in ordenen van de administratie? Ben je handig met beeld/videobellen en heb jij HBO werk- en denkvermogen. Help je graag iemand zijn administratie weer op orde te krijgen? Ben je gemiddeld 2 uur beschikbaar per week? Zo ja, meld je dan aan als vrijwilliger Thuisadministratie of bij het jongerenproject Get a Grip bij Humanitas Walcheren.

Vrijwilligers vormen de spil in het project Thuisadministratie. Want hulp ‘van buitenaf’ is nodig om mensen die in problemen dreigen te komen of in de problemen zijn geraakt weer grip op hun situatie te laten krijgen. De inzet van vrijwilligers is onbetaalbaar, figuurlijk maar ook letterlijk. 

Je bent er voor alle mensen (deelnemers) die tijdelijk niet (meer) in staat zijn om zelf die administratieve handelingen te verrichten die nodig zijn om financiële problemen te voorkomen en op te lossen en die daarvoor niet kunnen terugvallen op hun eigen netwerk. Je helpt (maximaal een jaar) bij het op orde brengen en houden van de financiële zaken. Je probeert door wekelijks te contacten met je deelnemers hun zelfredzaamheid te vergroten waardoor ze weer grip kunnen krijgen op hun geldzaken. Is een schuldhulpverleningstraject echter onvermijdelijk, dan begeleid je daarbij. Je helpt vanuit de mogelijkheden van de deelnemer. De deelnemer houdt de zeggenschap en blijft zelf verantwoordelijk over alle handelingen.

Wij bieden: Zinvol vrijwilligerswerk, gerichte opleidingen, onkostenvergoeding, vrijwilligersverzekering, begeleiding en intervisie en mogelijkheden tot persoonlijke groei.

Humanitas Thuisadministratie is actief op Walcheren. Als je bent geïnteresseerd bent naar de functie van vrijwilliger Thuisadministratie Walcheren/Get a Grip stuur dan je CV naar: Thuisadministratie Walcheren/Get a Grip, email: ta.walcheren@humanitas.nl, www.humanitaszeeland.nl, tel. 06-57643906. Info: projectcoördinator Peter Veen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief