Afbeelding
Foto: Erik de Jonge / Twitter

Lekkend vat drugsafval gevonden in bos bij Lange Steen

Door: Guus Arnouts 112 Meldingen,112 Nieuws

HOOGERHEIDE - Na een tip van een passant donderdagochtend laat boswachter Erik de Jonge  via Twitter weten dat er wederom drugsafval in een bos aan de Lange Steen is gevonden tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide. Deze keer zou het volgens hem om xtc-afval gaan. 

Het afval is volgens hem gedumpt op een fietsroute van scholieren. De Jonge heeft de politie en brandweer ingeschakeld om het op te ruimen en onderzoeken. "Het afval zat in een 750 litervat dat bijna helemaal is leeggelopen", vertelt de boswachter. "Vermoedelijk is het in de nacht van woensdag op donderdag daar gedumpt." De politie tweet dat het om meerdere vaten gaat.

Onderzoek
Onderzoek van de politie wijst uit dat er in totaal 10 à 20 liter aan chemische substantie gelopen, dit heeft gezorgd voor een aanzienlijke bodemverontreiniging. De vindplaats is afgezet. 

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de boswachter drugsafval in 'zijn' bos vindt en ook woensdagmiddag werden er op een andere plek in Bergen op Zoom, aan de Moervaart naast het spoor, enkele blauwe vaten met drugsafval gevonden. Volgens de boswachter lijkt er een bepaalde piek in het dumpen te zitten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief