Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vier hennepkwekerijen in één straat in Hoogerheide

Door: Guus Arnouts 112 Meldingen,112 Nieuws

HOOGERHEIDE - De politie heeft deze week op drie adressen op de Akkerdreef in Hoogerheide hennepkwekerijen opgerold. In dezelfde straat bleek in twee tuinhuisjes en in twee bijgebouwen van een derde woning wiet geteeld te worden.

Het eerste adres betrof een plantage in een bijgebouw van een woning waar de politie 69 planten in beslag nam. Ook zouden hier eerder nog planten geoogst zijn. Verder werd ook een Mercedes in beslag genomen. In een aangrenzend bijgebouw trof de politie 100 gebruikte kweekpotten aan met plantenresten. Beide gebouwen zijn afgesloten van het energienetwerk, er zou namelijk illegaal stroom afegtakt worden. Er werd in deze woning niemand gevonden. 

Tuinhuisjes
In de andere twee gevallen bleken in tuinhuisjes bij twee verschillende woningen aan de Akkerdreef hennepplanten te staan. In de eerste woning werd een bewoonster opgepakt. In totaal 'oogste' de politie hier meer dan 160 hennepplanten. Bij de buren vond de politie nog een tuinhuisje waar 80 oogstrijpe hennepplanten werden gevonden. Bij beide adressen werd stroom afgetakt.

Grotere actie
De politie heeft deze week op meerdere plekken in West-Brabant kwekerijen opgerold, waaronder in Roosendaal en Heijningen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief