De jongen en zijn bijrijdster zijn aangehouden.
De jongen en zijn bijrijdster zijn aangehouden. (Foto: Archief de Bode)

16-jarige jongen kruipt achter stuur en beschadigt vier auto's

  112 Meldingen,112 Nieuws

HOOGERHEIDE - Een 16-jarige jongen heeft zaterdag 23 maart door achter het stuur te kruipen meerdere geparkeerde auto's beschadigd op de Haviksberg in Hoogerheide. De auto waarin hij reed stond op naam van een 21-jarige vrouw uit Halsteren. 


Rond 15.45 uur meldden verschillende getuigen dat de bestuurder van een personenauto door agressief rijgedrag verschillende geparkeerde auto's heeft beschadigd op de Haviksberg. De jongen zou willen weglopen, maar werd tegengehouden door omstanders. Volgens de omstanders werd de sfeer op een gegeven moment grimmig. 

De agenten die ter plekke kwamen zagen de vier zwaar beschadigde auto's staan ter hoogte van de parkeerplaats bij de supermarkt. Verschillende getuigen meldden zich bij de politie. Allemaal verklaarden zij dat ze de jongen hadden zien rijden. Ook vertelden ze dat de jongen van plek gewisseld had met zijn bijrijdster, mogelijk om te verdoezelen dat hij had gereden. 

De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook zijn bijrijdster is meegenomen. Ze hebben allebei een verklaring afgelegd. De eigenaars van de beschadigde auto's zijn op de hoogte gesteld. De voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. 

De 16-jarige jongen uit Hoogerheide bleek natuurlijk niet in het bezit van een rijbewijs. De auto stond op naam van zijn 21-jarige bijrijdster uit Halsteren. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt, daarna bepaalt het Openbaar Ministerie over de verdere afhandeling.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief