Logo internetbode.nl/woensdrecht

Expositie voor zoektocht naar supergewone pleegouders

  112 Meldingen

HOOGERHEIDE – Ze zijn jong, vol levenslust en bovenal op zoek naar ‘supergewone’ pleegouders. De portretten van twaalf kinderen hangen sinds woensdag in de centrale hal van het gemeentehuis in Hoogerheide om aandacht te vragen voor pleegzorg. Dat doen de geportretteerde kinderen niet voor zichzelf, maar voor de tientallen Brabantse kinderen die wachten op een al dan niet tijdelijk plekje waar zij liefdevol opgevangen kunnen worden.


De nood voor pleeggezinnen is hoog. “In heel Brabant hebben we zo’n honderd nieuwe pleeggezinnen nodig”, weet Mieke Jorissen van Juzt, de organisatie die pleegouders bijstaat. “Maar om een goede match te vinden tussen kind en gezin zijn er zelfs nog meer aanmeldingen nodig.”

Bewondering

Daarom heeft Juzt de gemeente Woensdrecht benaderd met het verzoek om haar expositie over pleegzorg te mogen tonen op het gemeentehuis. Wethouder Lars van der Beek stond daar meteen positief tegenover.

“In de gemeente hebben we nu zo’n twintig pleeggezinnen. Vorig jaar heb ik in de Week van de Pleegzorg een aantal van hen bezocht. Veel kinderen hebben behoorlijk wat meegemaakt, waardoor ze in een pleeggezin terecht komen. Het is mooi om te zien dat zij bij hun pleeggezin weer zichzelf kunnen zijn”, spreekt hij zijn bewondering tijdens de opening van de expositie uit.

Echte familie

Dat geldt ook voor de 17-jarige Adriana, die met haar pleegmoeder Ingrid aanwezig is tijdens de opening. Adriana woont al zo’n elf jaar bij haar pleegmoeders, omdat haar eigen ouders niet goed voor haar konden zorgen.

Pleegmoeder Ingrid vertelt: “We zijn begonnen met pleegzorg in de weekenden. Zo leerden we Adriana kennen. We merkten op den duur dat we het steeds moeilijker vonden om haar na het weekend weer weg te brengen. Dat was wederzijds. Op den duur is Adriana dus bij ons komen wonen.”

Adriana zelf voelt zich helemaal thuis in haar pleeggezin. “Het voelt voor mij als echte familie. Het is erg gezellig en we doen veel leuke dingen samen.”<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief