Foto: Pixabay

Tweede storm van het jaar: ‘Sneeuw, hagel, gladheid’

  112 Meldingen

WOENSDRECHT - Het KNMI waarschuwt woensdagochtend voor gladheid door winterse buien. Tot zeker 12.00 uur zorgen sneeuw- en hagelbuien voor lokale gladheid.


Voor donderdagochtend wordt daarnaast gewaarschuwd voor zeer zware windstoten. Tot zeker 13.00 uur donderdagmiddag is de kans op zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur groot.

Hoewel de zwaarste windstoten aan zee worden verwacht kan in het binnenland ook veel schade en hinder ontstaan door de zware windstoten. Juist de uitschieters van de wind richten vaak veel schade aan, meldt weeronline.

De zware windstoten kunnen in het hele land schade veroorzaken aan gebouwen en bomen kunnen omwaaien. Overlast op het spoor door omgewaaide bomen en takken ligt voor de hand. Daarnaast ondervinden ook het wegverkeer en vliegverkeer flinke hinder. De ANWB voorspelt voor woensdagavond een zware spits.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief