Afbeelding

Verdachte van woninginbraak met hulp van politiehond aangehouden in Ossendrecht

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

OSSENDRECHT - Met dank aan een politiehond, kon de politie vrijdagmiddag 20 april rond 16.00 uur een 40-jarige verdachte arresteren. De man wordt verdacht van een woninginbraak aan de Putseweg in Ossendrecht. 

Agenten hoorden een doffe dreun en zagen twee personen buiten bij een woning staan. De personen vluchtten weg toen de agenten zich omdraaiden. De man die op een motor wegreed, wist te ontkomen. Later bleek dat die motor sinds 2017 als gestolen gesignaleerd staat. De andere persoon vluchtte de Putseweg over in de richting van het bosgebied tussen het Groote Meer en de Oude Meerbaan. 

Bij de achtervolging kregen de agenten ondersteuning van de politiehelikopter en de politiehondengeleiders. De politiehond pakte direct een spoor op. Korte tijd later werd een 40-jairge verdachte, met onbekende woonplaats, op de Oude Meerbaan aangehouden. Een bierblikje dat uit de woning was gestolen lag in de directe omgeving van de verdachte. 

De ruit van de voordeur van het huis en de ruit van een opslagruimte waren ingeslagen. Het gestolen klein geld is niet teruggevonden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief