Foto: GinoPress B.V.

Ernstig ongeluk op A4 te wijten aan oververmoeide Poolse chauffeur

  112 Meldingen

HOOGERHEIDE - De Poolse chauffeur, die op zaterdag 30 juni betrokken was bij een ernstig ongeluk op de A4, was hoogstwaarschijnlijk oververmoeid. Dat blijkt uit onderzoek van politie en justitie. Een personenbusje met negen inzittenden botste die ochtend achterop een vrachtwagen die met pech op de vluchtstrook stond. Door de aanrijding raakten alle inzittenden van het busje gewond. Vijf van hen werden overgebracht naar een ziekenhuis.


De politie is na het ongeluk gestart met een onderzoek, waaronder een sporenonderzoek en de voertuigen zijn technisch onderzocht. Daarnaast zijn alle betrokkenen, met uitzondering van twee ernstig gewonden, uitgebreid gehoord. "Uit dit onderzoek is gebleken dat de bestuurder (40), vanuit zijn Poolse woonplaats bij de Oekraïense grens, de dag ervoor met het busje, rond 6.00 uur is vertrokken. De afstand naar Woensdrecht is bijna 1.600 kilometer en de reistijd is zonder pauzes minimaal zestien uur", meldt de politie. Omdat de chauffeur in Polen meerdere mensen op verschillende plaatsen heeft opgehaald, is het volgens de politie aannemelijk dat de afstand en de reistijd nog langer is. "Hij reed vervolgens naar de omgeving van Berlijn waar de passagiers uitstapten. De chauffeur reed hierna met acht andere Poolse mensen, die door een uitzendbureau waren gerekruteerd, naar Nederland met eindbestemming Den Haag."

Vluchtstrook

De chauffeur heeft wel korte pauzes gehad, maar uit onderzoek blijkt dat de bestuurder vermoeid was. "Alle passagiers sliepen. Een inzittende werd wakker en zag het busje op de stilstaande vrachtauto af rijden. Hij schreeuwde nog hard. Rond 5.40 uur – ongeveer 23 1/2 uur na vertrek uit zijn woonplaats – knalde het personenbusje met onverminderde snelheid op de linker achterzijde van de vrachtauto-aanhangwagen-combinatie." Hoewel het onderzoek nog bezig is, gaan politie en justitie niet uit van technische mankementen. "De Poolse autoriteiten zijn een onderzoek opgestart naar het reilen en zeilen bij het Poolse vervoersbedrijf en het uitzendbureau."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief