Medewerker Bravis positief getest op coronavirus

Medewerker Bravis positief getest op coronavirus

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - Een medewerker van het Bravis ziekenhuis is positief getest op het coronavirus. Dat laat het Bravis Ziekenhuis maandag weten. De medewerkster zit op dit moment in thuisisolatie. Volgens een woordvoerder is de vrouw werkzaam op de klinische afdeling cardiologie in het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal.


Afgelopen weekend heeft het ziekenhuis meegewerkt aan een steekproef van het RIVM. Er werden in totaal 195 medewerkers uit de zorg- en niet-zorgafdelingen gescreend op het coronavirus. "Inmiddels zijn de testuitslagen bekend: één medewerker is positief getest", meldt het ziekenhuis. "We hebben betreffende medewerker meteen over de uitslag geïnformeerd," vertelt bestuurder Bianka Mennema. "Voor de betreffende afdeling hebben we afgesproken dat directe collega's met verkoudheidsklachten laagdrempelig worden getest. In afwachting van de testresultaten gaan deze medewerkers naar huis."

Materialen

Tot op heden zijn er verder geen patiënten of andere medewerkers positief getest voor het coronavirus. "Ook hebben wij geen capaciteitsproblemen op het gebied van materialen of personeel. Er is op dit moment dan ook geen reden om onze bestaande afspraken of onze werkzaamheden aan te passen. Vanuit het Outbreak Management Team houden we continu de vinger aan de pols. Er vindt voortdurend afstemming plaats met de regio en de RIVM", aldus Mennema.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief