Vrijwel alle evenementen mogen niet meer doorgaan vanwege corona

Vrijwel alle evenementen mogen niet meer doorgaan vanwege corona

  112 Meldingen

HOOGERHEIDE - Het kabinet heeft donderdag nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.


De scholen blijven gewoon open, maar evenementen met meer dan honderd personen worden verboden. De maatregelen die eerder voor Noord-Brabant werden genomen, gelden nu voor het hele land tot 1 april. Volgens Jaap van Dissel van het RIVM loopt de druk op bij de ziekenhuizen en de regionale GGD's.

Het wordt steeds lastiger om uit te zoek met wie elke coronapatiënt contact heeft gehad. In Noord-Brabant zijn er meerdere bronnen, zo blijkt uit onderzoek. "Dat geeft ons reden om aan te nemen dat er nog veel meer gevallen onder de radar leven. De verspreiding van het virus is vermoedelijk verder dan we tot nu toe hebben aangenomen."

Extra maatregelen

Aangezien de situatie volgens Van Dissel en premier Mark Rutte aan het kantelen is, zijn extra maatregelen noodzakelijk. Rutte wilde niet uitsluiten dat er voor Noord-Brabant binnen enkele dagen nog meer maatregelen zouden komen.  

De extra maatregelen, zoals minister Bruno Bruins van medische zorg en sport deze donderdag aankondigde: 

  • Blijf thuis wanneer je verkouden bent en koorts hebt en mijdt sociale contacten
  • Evenementen met meer dan honderd personen worden in heel Nederland afgelast. Ook publieke locaties zoals musea, sportclubs, theaters en dergelijke gaan dicht
  • Mensen worden opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken. Ook mogen er geen bijeenkomsten van meer dan honderd personen georganiseerd worden op het werk

Zorgpersoneel

Bruins deed ook een dringende oproep om bezoek aan kwetsbare personen te beperken. "Daarnaast hebben we een speciale boodschap voor het zorgpersoneel", zei Rutte. "We vragen veel van jullie en hebben een hele grote waardering voor jullie inzet. Heel veel dank. Aan u willen we vragen: blijf pas thuis als u klachten hebt én koorts en reis niet naar het buitenland."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief