Busvervoer en treinverkeer ook op de schop door coronavirus
Foto: Gail Jeremiasse

Busvervoer en treinverkeer ook op de schop door coronavirus

  112 Meldingen

HOOGERHEIDE - Het openbaar gaat door het coronavirus ook tijdelijk op de schop.


Arriva rijdt vanaf donderdag (19 maart) volgens een aangepast dienstregeling. Vanaf zaterdag (21 maart) gaan ook de treinen anders rijden. Arriva wil niet met ‘lucht’ rondrijden. De busvervoerder past daarom het aantal bussen en de dienstregeling aan. De regeling is te vergelijken met die in vakanties. “We bieden reizigers toch een een betrouwbare dienstregeling gedurende de hele dag en alle dagen in de week”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Belangrijk

De provincie Noord-Brabant heeft gevraagd of alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar kunnen blijven. Arriva heeft gevraagd of alle reizigers achterin willen instappen om daar in te checken. Mensen kunnen dus geen los kaartje kopen bij de chauffeur.

Basis

Ook de NS en Prorail nemen maatregelen. Vanaf elk station in Nederland rijden er vanaf zaterdag slechts twee treinen per uur. Ook rijden er geen nachttreinen meer.

Volgens de NS-leiding houdt het bedrijf met de basisdienstregeling rekening met het stijgende aantal ziekmeldingen in vitale functies. “Tegelijkertijd zijn we zuinig op onze mensen door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn”, zegt het spoorbedrijf. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief