Drie Bulgaren verantwoordelijk voor reeks inbraken
Foto: Politie

Drie Bulgaren verantwoordelijk voor reeks inbraken

  112 Meldingen

WAARDE - De politie denkt dat drie Bulgaren, die in de nacht van zondag op maandag zijn aangehouden in Rilland, verantwoordelijk zijn voor een reeks bedrijfsinbraken in Zeeland en België. 


Het drietal zit vast vanwege diefstal van diesel uit een vrachtwagen bij een bedrijf in Waarde aan de Havenoordseweg. De politie nam daar rond 2.00 uur een kijkje na een tip over verdachte auto’s. 

Toen de agenten aankwamen stonden een onbekend busje en een kleine auto op het terrein. De daders van de dieseldiefstal waren halsoverkop gevlucht. 

Controle

Drie uur later zag de politie op de Oude Rijksweg een auto met twee mannen rijden en besloot deze te volgen. Iets later stapten drie mannen in. De auto werd gestopt en gecontroleerd. 

Drie Bulgaren van 33, 34 en 41 jaar werden aangehouden. 

Verhoor

Na een eerste verhoor leek er meteen meer aan de hand. De politie denkt dat het drietal verantwoordelijk is voor een aantal inbraken. 

De recherche onderzoekt of zij verantwoordelijk zijn voor een inbraak op 11 maart bij een garage in Zaamslag. Verder werd op 4 en 5 mei twee keer ingebroken bij een recyclingbedrijf in België en op 10 mei bij een recyclingbedrijf in Terneuzen. 

Naam

De 33-jarige Bulgaar bleek in Bulgarije een nieuwe voor- en achternaam te hebben aangenomen. Daarmee wilde hij voorkomen dat hij in Nederland een eerdere straf van 220 dagen moet uitzitten. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief