Veel bezoek voor Museum den Aanwas

Algemeen

OSSENDRECHT - In de maand april is het al flink druk geweest in Museum Den Aanwas, de trots van de jubilerende Heemkundekring Het Zuidkwartier. Omdat de vereniging dit jaar veertig jaar bestaat, is er met name in de pers veel extra belangstelling en dat is meteen merkbaar aan de bezoekersaantallen.

Museum Den Aanwas heeft naast zijn vaste tentoonstelling in het hoofdgebouw ook elk jaar een thematentoonstelling in de unit daarachter. Vanwege het jubileum heeft Fotogroep Zuidwesthoek aangeboden om dit jaar de thematentoonstelling te verzorgen. Dat aanbod viel uiteraard in goede aarde. De Heemkundekring had echter wel de wens om niet zozeer achterom te kijken als wel de huidige activiteiten van de vereniging. Vandaar dat de Fotogroep vooral de vele werkgroepen van de Heemkundekring in beeld heeft gebracht. Op prachtige wijze overigens.

Collectie

Museum Den Aanwas probeert in principe als heemkundig streekmuseum vooral het dagelijks leven omstreeks 1900 in beeld te brengen. In de loop der jaren heeft het museum hiervoor een enorme collectie voorwerpen verzameld, die ofwel door de eigenaren zijn geschonken of gratis in bruikleen zijn gegeven. Het museum puilt dan ook uit en van de kelder tot en met de zolder wemelt het van de verrassingen. Telkens wanneer mensen van wat verder weg het museum bezoeken staan ze verbaasd over de enorme collectie en de verrassende en kostbare voorwerpen die het museum toont. Mensen die het museum niet bezoeken 'omdat ze er al eens zijn geweest' doen zichzelf enorm te kort, want zij missen erg veel.

Openingstijden

Eigenlijk is het een raar verschijnsel, maar het komt overal voor: men heeft in de eigen omgeving een prachtig museum en na vele jaren komt men er tot zijn eigen verbazing achter dat men er nog nooit binnen is geweest. Ook in Ossendrecht is dat het geval, zoals regelmatig blijkt. En waarom eigenlijk? Voor het geld hoeft men het niet te laten.

Museum Den Aanwas is geopend van april tot en met oktober tijdens de tweede en vierde zondag van de maand, van 13:30 tot 16:30 uur. Zowel de vaste collectie in het hoofdgebouw als de prachtige foto's van de thematentoonstelling zijn dan gratis te bezichtigen, zowel voor leden als voor niet-leden. U heeft dus op zondag 14 mei weer een mooie gelegenheid om iets prachtigs en zeer interessants te bezichtigen. Moederdag? Breng uw moeder gezellig mee!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief