Afbeelding

Rabobank Zuidwest-Brabant blijft de bank die dichtbij u staat

Bedrijvig Nieuws

WOENSDRECHT - Dé krachtige bank in de regio voor particulieren en ondernemers. Dat is waar de nieuwe Rabobank Zuidwest-Brabant voor staat. Sinds 1 juli is de fusie tussen Rabobank Het Markiezaat en Rabobank Roosendaal-Woensdrecht een feit. Als regionale speler wil Rabobank Zuidwest-Brabant haar digitale aanbod verder uitbreiden, beter inspelen op complexe vragen van ondernemers én particulieren en betrokken zijn en blijven bij de lokale gemeenschappen in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. 

De fusie van de twee lokale Rabobanken was ingegeven vanuit de wens om beter in te spelen op de behoeften van de klanten. Die wil anno 2015 steeds meer zaken digitaal regelen. Van het aanvragen van een nieuw bankpasje tot aan het blokkeren of opheffen van een rekening. "Dat zijn zaken waarvoor je vroeger naar de bank moest komen. Tegenwoordig gebeurt dat allemaal virtueel via Internetbankieren of via de app", merkt directievoorzitter Ed Vreman. Voor de klant betekent dat men 24 uur per dag 7 dagen in de week zijn bankzaken kan regelen. "Voor ons vraagt dat een andere manier van werken, waarbij het virtuele kanaal andere eisen stelt aan goede klantbediening dan het fysieke klantcontact. In plaats van dat iedere medewerker alles doet, werken we nu met ‘virtuele’ teams. Dat kan nu, omdat we met een grotere organisatie zitten", legt hij uit.

Maatwerk

Als grotere organisatie is Rabobank Zuidwest-Brabant ook beter in staat om in te spelen op complexe vragen van de klant. Door veranderende regelgeving en klanten die goed weten wat zij willen wordt steeds meer maatwerk gevraagd. Daarvoor zijn eveneens specialistische teams gevormd, zodat iedere klant zo goed mogelijk geholpen wordt. Vreman benadrukt dat Rabobank Zuidwest-Brabant de lokale bank is die betrokken is bij ondernemers in de regio. "Er wordt wel eens gezegd dat MKB'ers geen krediet meer kunnen krijgen bij een bank. Daar willen wij niets van weten. Als bank kunnen wij minimaal naar de plannen kijken en als wij geen krediet kunnen verstrekken, dan begeleiden wij ondernemers naar mogelijkheden waar dat eventueel wel kan." Rabobank Zuidwest-Brabant wil dan ook een krachtige regionale speler zijn voor ondernemers en particulieren. "De werkgebieden van de voormalige Rabobanken Het Markiezaat en Roosendaal-Woensdrecht vormen een krachtige economische regio met een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Dat maakte de fusie tot een logische stap."

Ambassadeurs

Lokale betrokkenheid blijft een van de speerpunten van Rabobank Zuidwest-Brabant. "Wij blijven de bank die dichtbij onze klanten staat. Dat zal zichtbaar zijn in de lokale invulling door de ondersteuning van evenementen en organisaties. Daarnaast hebben wij voor iedere kern ambassadeurs aangesteld, die het lokale gezicht zijn van de Rabobank bij u in de buurt." Evenals haar voorgangers kent Rabobank Zuidwest-Brabant een jaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne en deelt het coöperatief dividend uit aan maatschappelijke projecten via het Coöperatiefonds. Ook de huidige kantoren in Bergen op Zoom, Halsteren, Hoogerheide, Roosendaal en Steenbergen blijven bij de start van de nieuwe Rabobank operationeel. "Voor onze klanten verandert er per saldo dus ogenschijnlijk niet veel. Er ontstaat een grotere sterkere bank, met meer dienstverlening en minstens dezelfde betrokkenheid."

FOTO GIJS PROOST/RABOBANK ZUIDWEST-BRABANT



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief