Afbeelding

Café De Snor wordt Café Pension Bolle Henk

Bedrijvig Nieuws

OSSENDRECHT – Jaren was de naam De Snor een begrip in Ossendrecht. Het café aan de Zr. Marie Adolphinestraat 3 is echter verkocht. Bij een nieuwe eigenaar en een nieuwe uitbater hoort een nieuwe naam en dus wordt De Snor Bolle Henk. Op zaterdag 13 juni vond de officiële heropening plaats.

Volgens uitbater Henk Schipper werd hij zo’n twee maanden geleden benaderd door Leo Bogers uit Ossendrecht. “Hij had De Snor gekocht en dacht dat het wel iets voor mij was.” Henk ging een kijkje nemen bij De Snor en was meteen verkocht. “De combinatie van café met de kamers erboven voor de korte verhuur is ideaal. Ik zag het meteen zitten en heb grootse plannen met het café. Het doel is om er net zoiets van te maken als mijn café-restaurant in Yerseke, Café De Kruik. Alleen dan wel zonder een restaurant. Wel wil ik een mooi terras openen, zodat we goed kunnen inspelen op de vele fietstoeristen en mensen die gewoon gezellig een terrasje willen pakken. We zullen de keuken wel openen, maar dan vooral voor een kleine kaart, zoals een broodje, bitterballen of koffie met appelgebak.”

Thema-avonden

Aan het interieur zal Henk niets veranderen. “Het ziet er eigenlijk gewoon goed uit, dus waarom zou ik dat aanpassen? Alleen de borden en de naam worden veranderd. Maar zoals het was, zo blijft het.” Wel wil hij meer leven in het café blazen in de vorm van diverse thema-avonden. “Het café liep goed, dus dat is mooi, maar ik wil het uitgaansleven in Ossendrecht toch wel weer een boost geven. Ik zit daarbij te denken aan thema-avonden, zoals een beachparty, après-ski of een Nederlandstalige avond. Bolle Henk zal er zijn voor heel Ossendrecht, maar wil ook aantrekkelijk zijn voor de wat jongere bezoeker. We willen het vertrouwde café van Ossendrecht blijven. Dat betekent ook dat de biljartteams gewoon blijven en we hebben zelfs al animo voor een dartteam.”

Caféleven

Henk zal zelf in Ossendrecht gaan wonen, bij zijn café. “Ik vind dit een heel leuk dorp. Er wonen vriendelijke en behulpzame mensen, mensen die ook wel van het caféleven houden. Ik hou ook van het caféleven: als het lekker weer is, ga ik graag naar het café.” Dat is ook niet zo vreemd wie de achtergrond van Henk kent. Als 21-jarige vertrok hij naar Spanje, werkte daar 13 jaar in de horeca en keerde toen weer terug naar Nederland. Bolle Henk zal hij combineren met De Kruik in Yerseke. Daarbij krijgt hij hulp van vijf/zes man personeel. “Wij gaan voor gastvrijheid, prijs, muziek en een goede presentatie. Samen gaan we voor deze uitdaging.”

Openingstijden: ma-do 15.00-2.00 uur, vrij-zat-zon vanaf 12.00 uur.

Café Pension Bolle Henk - Zr. Marie Adolphinestraat 3 – 4641 CN – Ossendrecht -  06-21633735 - http://www.facebook.com/pages/Cafe-Bolle-Henk/827207257368902

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief