ATB-tochten in de gemeente trekken traditioneel veel deelnemers FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
ATB-tochten in de gemeente trekken traditioneel veel deelnemers FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN Foto: Humphrey Hekhuizen

Vol wielerweekend in Huijbergen

Door: Hanneke Marcelis 112 Meldingen

HUIJBERGEN - Het wielercomité Huijbergen pakt uit komend weekend. Met maar liefst drie activiteiten kunnen wielerliefhebbers het gehele weekend hun hart ophalen in het dorp. Dat start vrijdagavond met de quizavond. Op zaterdag is de finale topcompetitie veldrijden, en op zondag de ATB toertocht over het parcours van het EK.

Vorig jaar werd hij overgeslagen, maar dit jaar kan jong en oud weer zijn hart ophalen tijdens de 'Huijbergse Avond'. Tijdens de 13e editie van de vaak drukbezochte quizavond wordt ieders kennis over het afgelopen jaar in Huijbergen getest.

Wisselbeker

Deelname staat open voor jong en oud, en de winnaar krijgt uiteraard de felbegeerde wisselbeker mee naar huis. Vorige editie werd de beker gewonnen door HVV Huijbergen o.l.v. Lianne van Eekeren. De presentatie van deze avond is in handen van de Huijbergse quizmaster Gerald de Waal. Toine van Agtmaal is bereid gevonden om de vragen te stellen. Voor deelname betaalt men slechts € 5,--. Naast de wisselbeker zijn er geldprijzen te verdienen voor de 1ste 3 plaatsen. Aanvang van de Huijbergse avond is om 20.00 uur in MFC "De Kloek" Opgave formulier dient uiterlijk 3 januari 2018 ingeleverd te worden bij het secretariaat van het Wielercomité of per mail naar: info@wchuijbergen.nl. Deelname staat vrij voor verenigingen, bedrijven en buurt bewoners. Uiteraard zijn hulplijnen streng verboden. Wie betrapt wordt op vals spelen, wordt gediskwalificeerd.

Topcompetitie

De finale van het EK veldrijden 2015 van de beroepsrenners ligt nog vers in het geheugen. Lars van der Haar en Wout van Aert brachten de finale tot een apotheose en de overwinning ging uit eindelijk naar Lars van der Haar. Na een onderbreking van een winter zal de Stichting Wielercomité Huijbergen op 6 januari 2018 de finale Topcompetitie veldrijden organiseren voor de junioren, dames en elite/beloften renners. Op deze dag komen ook de masters, sportklasse/amateurs en nieuwelingen aan het vertrek. De organisatie rekent deze dag op meer dan 300 renners die aan het vertrek zullen staan met daarbij de nationale toppers van weleer. Daarnaast heeft de organisatie vanuit de KNWU voor de 5de maal het NK veldrijden toegewezen gekregen. Deze zal verreden worden op 12 en 13 januari 2019.


ATB Toertocht

Vorig jaar werd de ATB Toertocht van het Wielercomité Huijbergen vanwege nieuwjaar verreden op een vrijdag. Toch waren er ook die editie ruim 1200 deelnemers naar Huijbergen afgereisd. Dat belooft veel goeds voor de editie van dit jaar, die plaats zal vinden op zondag 7 januari. Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van EK parcours 2015 en het NK veldrijden 2019 te rijden. De tocht vertrek vanuit MFC "De Kloek" Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden: 30 km of 50 km. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur tot en met 10.30 uur. De kosten bedragen 4 euro. Naast het gedeelte over het EK parcours gaat de tocht van 50 km over Belgisch grondgebied richting de Grote Meren en komt daarna weer terug in Huijbergen om daarna naar de Walse duinen te gaan. Er is een tussenstop met warme drank en versnaperingen. De tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van : Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren Beheer Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers. Bij aankomst is er gelegenheid om te douchen. Er zullen ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten. Ga voor meer informatie naar www.wchuijbergen.nl[l]

"Huijbergse avond": aanvang wielerweekeinde 2018 Na een afwezigheid van 1 jaar zal de "HUIJBERGSE AVOND" weer voor de 13de maal georganiseerd worden door Stichting Wieler comité Huijbergen in MFC De Kloek op vrijdag 5 januari 2018. Deze avond is het een mooie start om het nieuwe jaar te laten beginnen. De organisatie heeft er dit weekeinde er een vol programma van gemaakt. Op zaterdag 6 januari 2018 zal de finale Topcompetitie veldrijden plaatsen vinden rondom de Nootjesberg en de Tiestenduin met de finish op de Weg naar Wouw met deelname van de nationale toprenners en op zondag 7 januari 2018 zal de populaire ATB toertocht Huijbergen gereden worden met start/finish MFC De Kloek. Wat begon als een extra aanvulling in de VIP tent tijdens de organisatie van een Internationale Cyclo Cross is nu uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waar jong en oud een volle zaal trekt. De "Huijbergse avond" is dan ook niet meer weg te denken. Tijdens deze avond zal de kennis over het afgelopen jaar van Huijbergen in de vorm van een quizavond getest worden. Toine van Agtmaal is weer bereid gevonden om een de vragen samen te stellen. Ze lijken makkelijk, maar vaak is het van "oh ja". Deelname staat open voor jong en oud. Ieder jaar is het weer een verrassing wie de wisselbeker overhandigd krijgt. Wie wordt de volgende winnaar van de vel begeerde wisselbeker "Huijbergse avond". Vorige editie werd de beker gewonnen door HVV Huijbergen o.l.v. Lianne van Eekeren. De presentatie van deze avond is in handen van de Huijbergse quizmaster Gerald de Waal. Deelname staat vrij voor verenigingen, bedrijven en buurt bewoners. Hulplijnen op de avond zijn uitgesloten op straffe van diskwalificatie. Opgave kan middels bijgevoegd formulier. Voor deelname betaalt men slechts € 5,--. Naast de wisselbeker zijn er geldprijzen te verdienen voor de 1ste 3 plaatsen. Aanvang van de Huijbergse avond is om 20.00 uur in MFC "De Kloek" Opgave formulier dient uiterlijk 3 januari 2018 ingeleverd te worden bij het secretariaat van het Wielercomité of per mail naar: info@wchuijbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief