Afbeelding
Foto: Maarten Elst

Huijbergen maakt zich op voor lichtstoet

Door: Hanneke Marcelis Actueel

HUIJBERGEN - Voor de negentiende keer organiseert Stichting Lichtstoet Woensdrecht (SLW) de jaarlijkse stoet van verlichte carnavalswagens. Ieder jaar is de eer aan een andere Woensdrechtse kern. In 2018 is Huijbergen het toneel voor de magische optocht die bezoekers vanuit de wijde omgeving naar de gemeente trekt. De bouwers zijn dan ook al druk bezig met het aanbrengen van alle verlichting.

Stroboscopen, lichtslangen en lampen. Niets is de bouwers van de wagens te gek voor hun deelname aan de jaarlijkse lichtstoet. En dat zijn niet alleen maar mensen uit de gemeente Woensdrecht zelf. Want naast de Woensdrechtse bouwclubs rijden er dit jaar ook wagens uit onder andere Roosendaal, Bergen op Zoom en Antwerpen mee. De uitgebreide lijst deelnemers toont aan dat de Lichtstoet nog enorm leeft. Er zullen zaterdag 14 april dan ook weer veel bezoekers verwacht worden in de straten van Huijbergen.

Schenk

De 18e editie van de Lichtstoet was een speciale. In Ossendrecht stond de tocht in het teken van het eerbetoon aan wijlen voorzitter Louis Schenk. Hij was van begin af aan voorzitter van de Stichting. In de wagens werd veel aandacht besteed aan zijn overlijden.

Dit jaar is het de eer aan Huijbergen om het toneel te zijn van de creatieve tocht. Die vertrekt om 21.30 uur. De wagens stellen zich van te voren op aan de Sainte Marielaan. De route gaat vervolgens onder andere langs de Dorpsstraat, Cafe de Kroon, Wilhelmietenstraat en Westerstraat. De organisatie vraagt zoals ieder jaar aan iedereen om deze straten vrij te houden van geparkeerde auto's en/of andere obstakels. Ook is er het verzoek om buitenverlichting geheel uit te schakelen tijdens de lichtstoet. De donkere straten zorgen dat de kleurrijke, lichtgevende wagens nog beter tot hun recht komen. Uiteraard wordt er gehoopt op gunstige weersomstandigheden, zodat het voor de deelnemers en bezoekers aan deze unieke Lichtstoet, een onvergetelijke avond kan worden zonder al te veel regen of kou.

Afterparty

En voor wie na de lichtstoet nog lang niet klaar is om terug naar huis te gaan, is er ook genoeg te doen. In MFC de Kloek wordt namelijk een gezellige afterparty gehouden nadat daar de prijsuitreiking heeft plaats gevonden. Die start om 23.00 uur. Wil je meer weten over de Lichtstoet en de Afterparty? Vol beide evenementen dan via hun Facebook-pagina. [l]

Clubkas

De organisatie van de Lichtstoet Woensdrecht is uiteraard niet gratis. Daarom kan de Stichting alle financiële steun goed gebruiken om het voortbestaan te kunnen waarborgen. De stichting steunen kan uiteraard door te doneren, maar het kan ook via de Rabobank Clubkas campagne. Daaraan nemen alleen al in Zuid-West Brabant 481 clubs mee. Iedereen die een rekening heeft bij de Rabobank kan stemmen op zijn favoriete verenigingen en stichtingen. Onder hen wordt een bedrag van 150.000 euro verdeeld. In Woensdrecht doen veel verenigingen mee, zoals de Volharding uit Putte, CS de Sangeit en WVV '67. Ook op Stichting Lichtstoet kunnen stemmen worden uitgebracht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief