Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Eerste fase vervanging gas- en waterleidingen afgerond

Door: Hanneke Marcelis Actueel

HOOGERHEIDE - Eind vorig jaar is aannemer BAAS BV gestart met het vervangen van gas- en drinkwaterleidingen in de gemeente Woensdrecht. De kernen Hoogerheide en Woensdrecht zijn als eerste aan de beurt. In Hoogerheide zijn de werkzaamheden in de Nieuweweg inmiddels afgerond, alleen moet het definitieve straatwerk nog gelegd worden. Nu wordt in de Bossestraat en het Marktje in Woensdrecht gewerkt.

In de kernen Hoogerheide, Woensdrecht, Ossendrecht en Huijbergen worden de komende jaren de bestaande stalen gasleidingen en drinkwaterleidingen vervangen. De gasleidingen worden vervangen door BAAS BV, in opdracht van Enexis Netbeheer. De drinkwaterleiding wordt vervangen door DNWG in opdracht van Evides Waterbedrijf. De aannemer voor de eerste fase is BAAS BV. Omdat het gaat om ondergrondse werkzaamheden, dient een gedeelte van het straatwerk opengebroken te worden. Ondanks dat de aannemer zorgt dat woningen, winkels, restaurants etc. altijd te voet bereikt kunnen worden, kan er enige overlast ontstaan. Om de overlast tot een minimum te beperken, worden de straten een aantal keer tijdelijk bestraat. Zodra de werkzaamheden in zijn geheel zijn afgerond wordt de bestrating uiteraard weer definitief en netjes teruggeplaatst. De werkzaamheden gaan in totaal zo'n twee jaar in beslag nemen. Alleen de kern Putte ontspringt de dans. Daar zijn de leidingen eerder al vervangen voor exemplaren waar geen asbestcement in is gebruikt.


Planning
De leidingen zijn inmiddels in de Nieuweweg in Hoogerheide vervangen en alleen het straatwerk moet daar nog definitief gelegd worden. Nu wordt gewerkt in de Bossestraat en het Marktje in Woensdrecht. Daarna vinden ook in de Stallaertstraat, Rijzendeweg, Canadalaan, Onderstal, Veerstraat, Tuinstraat en Nederheide nog werkzaamheden plaats. De planning is om de werkzaamheden zoveel mogelijk voor de bouwvak (week 31) afgerond te hebben.


Vragen en meer informatie
Wanneer in uw straat werkzaamheden plaatsvinden, dan wordt u met een informatiebrief van te voren door aannemer BAAS geïnformeerd. U heeft ook iedere maandag tussen 13.00-14.00 uur de mogelijkheid om bij de directiekeet langs te komen voor meer informatie en de actuele planning van de werkzaamheden. De directiekeet staat aan de kruising Scheldeweg/Onderstal in Hoogerheide. Huizen komen maximaal één dag zonder gas en water te zitten. "Er wordt gewerkt in een soort treintje", legt Van Agtmaal uit. "Wanneer ergens de leiding vervangen is, wordt de straat dichtgegooid en gaan ze een paar meter verderop door. Zo wordt de overlast tot een minimum beperkt." Wanneer er evenementen samen vallen met de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Jeffrey Oorebeek, e-mail: j.oorebeek@baasbv.nl. Tot slot verwijzen we u graag naar de online projectpagina van BAAS.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief