Genieten van het lekkere weer FOTO KVS OSSENDRECHT
Genieten van het lekkere weer FOTO KVS OSSENDRECHT Foto: KVS Ossendrecht

KVS Ossendrecht blikt terug op gezellige en uitputtende Kindervakantieweek

Door: Hanneke Marcelis Actueel

OSSENDRECHT - Het was een record, vertelt Denise van Veelen van het Kindervakantiespel Ossendrecht trots. Maar liefst 68 kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar gingen in de meivakantie mee op de Kindervakantieweek. Zij genoten met volle teugen van de actieve week waarin alles om Emoji's draaide.

De vrolijke knipoog, de uitgestoken tong en natuurlijk de poep-emoji. Ze kwamen allemaal voorbij op het 'emoji-kamp' waar tientallen enthousiaste kinderen afgelopen meivakantie aan deelnamen. Dat vond voor het tweede jaar op rij plaats in Loon op Zand. "Vroeger gingen we altijd naar Rucphen, maar dat werd op een gegeven moment te klein. Een luxeprobleem natuurlijk, zoveel aanmeldingen", vertelt Denise van Veelen. "Toen zijn we uitgeweken naar Loon op Zand, daar hebben we echt een prachtige locatie waar we weer een fantastisch programma hebben kunnen neerzetten voor de kinderen."

Speurtocht

De kinderen en ouders hadden het thema van de week zelf gekozen. "Wij kunnen zelf wel iets verzinnen, maar het gaat erom dat de kinderen het leuk vinden natuurlijk. Daarom laten we ze mee beslissen", aldus Van Veelen. Emoji's kwam als winnaar uit de bus. "We hebben dus alle programma's een emoji-tintje gegeven. Zo hebben we een emoji-speurtocht gedaan, hebben we zelf emoji-shirts gemaakt en we hebben natuurlijk de emoji-movie gekeken", vertelt ze enthousiast. Een favoriet onderdeel uit het volle programma kiezen, is voor Van Veelen dan ook moeilijk. "Ik vond de speurtocht met je groepje door het bos erg leuk. Dan heb je echt dat teamgevoel met de kinderen. Maar tegelijkertijd zijn juist de activiteiten die je met de hele groep doet óók erg tof. Bij de sportdag bijvoorbeeld is het super leuk om te zien hoe de kinderen samenwerken en elkaar aanmoedigen."

Leeftijden

Het leeftijdverschil tussen de kinderen was bijzonder groot tijdens de afgelopen vakantieweek. Er waren kleuters mee, maar ook kinderen uit groep acht. De zestien vrijwilligers die de week begeleidden speelden er slim op in door de programma's steeds aan te passen aan de leeftijd van de kinderen. "Dat ging echt goed. Dan gingen de kleintjes gewoon alvast slapen, als de grotere kinderen nog buiten waren", legt Van Veelen uit. "Volgens mij hebben echt alle kinderen een topweek gehad, en wij ook! Dus daar zijn we natuurlijk heel blij mee."

Na de gezellige en uitputtende week hebben de kinderen en ook de begeleiders even flink bijgeslapen. Maar lang stilzitten, zit er voor de vrijwilligers van de KVS Ossendrecht niet in. Deze zomer houden ze namelijk hun 50ste zomerweek. En daarvoor pakken ze groots uit met allerlei bijzondere en leuke activiteiten. De 50ste zomerweek vindt plaats van 13 tot en met 17 augustus.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief