Afbeelding

Gebouw ODIO voortaan in handen van de club

Door: Hanneke Marcelis Actueel

OSSENDRECHT - Voetbalvereniging ODIO is sinds vandaag de trotse eigenaar van haar clubgebouw. Hoewel een groot deel al in eigen handen was, waren de kleedkamers en een derde van de kantine nog van de gemeente. Wethouder de Waal hoopt dat andere verenigingen in de gemeente het voorbeeld van ODIO gaan volgen.

Glunderend zaten voorzitter Roger Withagen en secretaris Maikel van der Poel maandag aan tafel bij wethouder Hans de Waal. Voor hen is het een mooie stap dat ODIO haar complete gebouw vanaf nu in eigen handen heeft."Het is mooi dat we nu baas zijn in eigen gebouw. Bovendien is het op de lange termijn ook financieel gunstig voor ons", aldus Withagen. Daar sluit wethouder De Waal zich bij aan. "Voor de club is het gunstig, en voor de gemeente past deze ondertekening goed binnen ons beleid waarin we inzetten op het privatiseren van clubgebouwen." Hij hoopt dan ook dat andere verenigingen uit de regio het voorbeeld van ODIO gaan volgen.

Velden

Voor ODIO is de aankoop van het gebouw niet de enige grote ontwikkeling die momenteel loopt. Eind augustus moeten de twee nieuwe kunstgrasvelden namelijk al gerealiseerd zijn. Dat is een onderdeel van nieuwbouwproject Noordrand. De voetbalvereniging levert twee velden in om ruimte te creëren voor de nieuwbouw, en krijgt in ruil daarvoor twee kunstgrasvelden. "Dat is echt een mooie aanwinst voor de club", aldus de voorzitter. De nieuwe velden blijven, net zoals de rest van de grond, wel in handen van de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief