Mysterie rondom gereedschapskast op begraafplaats Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Waar is de gereedschapskast vol met materialen om de begraafplaats in Hoogerheide te onderhouden? Op die vraag wil dorpsplatform Hoogerheide graag een antwoord.


"Gisteren ben ik staande gehouden op straat, waarbij een bezoekster van de begraafplaats mij wist te vertellen dat de gereedschapskast met toebehoren zoals gieters, bezems, harken, etc. is verdwenen", meldt Eline de Lange-Braat, namens het dorpsplatform. "Vandaag heb ik navraag gedaan bij de gemeente Woensdrecht en de gemeente heeft meerdere meldingen binnengekregen, maar heeft zelf niets verplaatst. De begraafplaats is eigendom van de gemeente, maar de materialen om de begraafplaats en de graven netjes te houden is iets van de bezoekers. Het dorpsplatform Hoogerheide heeft er in het verleden voor gekozen om de materialen te sponsoren en de gereedschapskast is gedoneerd."

De gemeente heeft de gereedschapskast dus niet verplaatst en ook het dorpsplatform weet van niets. "Het is heel verdrietig voor de bezoekers van de begraafplaats, dat zij nu niet kunnen beschikken over deze materialen. We hopen met deze oproep duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurd kan zijn met de kast en inhoud." Inwoners die weten waar de gereedschapskast is gebleven kunnen dit melden bij het dorpsplatform. "Als blijkt dat het gaat om diefstal, dan verzoeken wij vriendelijk de bezoekers van de begraafplaats om officieel aangifte te doen bij de politie."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief