Deelnemers oud-leden toernooi.
Deelnemers oud-leden toernooi. Foto: Patrick van Loon

Oud-leden Hotak 68 strijden om de Piet Theuns Cup

Door: Sandra Broosus Actueel

HOOGERHEIDE - Op zaterdag 1 september bestond tafeltennisvereniging Hotak 68 uit Hoogerheide 50 jaar. Om dat te vieren werd een oud-leden toernooi georganiseerd en dat bleek een schot in de roos. Met ongeveer 100 deelnemers en ook heel veel bezoekers kunnen we spreken van een super geslaagde dag aldus Frank Dingemans namens de organisatie.

Hotak werd op 1 september 1968 opgericht door Hoogerheidenaar Piet Theuns. Piet wist sportiviteit in combinatie met gezelligheid altijd te waarderen en heeft veel betekend voor Hotak. Juist daarom wilde we hem eren en gedenken door zijn naam te verbinden aan dit toernooi.

Er werd gespeeld in een laddercompetitie waarbij de (oud) leden zelf hun tegenstander uit konden kiezen. Het mooie van deze toernooi opzet was dat spelers zelf de regie hadden in het aantal te spelen wedstrijden. Daardoor was er ook, voor wie dat wilde, voldoende ruimte om bij te praten en mooie anekdotes en herinneringen op te halen.

De honderd deelnemers waren een mooie mix van mannen en vrouwen waarvan sommigen al jaren geen batje meer hadden aangeraakt en er een verre reis voor over hadden om erbij te kunnen zijn. En hoewel soms nog wat onwennig in het begin zag je naar mate de dag vorderde het niveau ook stijgen. Want met tafeltennis is het hetzelfde als met fietsen, je verleert het niet!

Dat er in Hoogerheide altijd al op hoog niveau getafeltennist is werd goed zichtbaar in de vele schitterende wedstrijden. Op het scherpst van de snede maar wel sportief en in een goede ambiance.

Aan het einde van de dag, nadat Johan Theuns namens de familie Theuns zijn dank had uitgesproken, werden de prijzen uitgereikt. Op basis van de eind-ranking en het aantal gewonnen wedstrijden bleek coryfee Bob van Geffen de winnaar. Hij bleef daarmee topspelers zoals Rijn Vogelaar, Gert Gosselink en Kim ’t Hooft nipt voor.

Na de prijsuitreiking volgde vanuit speellocatie MFC de Kloosterhof een verplaatsing naar café Steffies in Woensdrecht voor een gezellige afsluiting m.m.v. DJ Dave. Een feestavond waar ook het roemruchte SAK (Speciale Activiteiten Kommissie) weer van zich liet horen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief