Afbeelding
Foto: Politie

Grootschalige politiecontrole: overvallers aangehouden en beschonken bestuurder beboet

Door: Guus Arnouts Politie

PUTTE/OSSENDRECHT - Gisteren, donderdag, hebben verschillende eenheden van de Nederlandse en Belgische politie samengewerkt in een grootscheepse controle bij het grensgebied in de gemeente Woensdrecht. Op het Tervoplein in Putte werd een post opgericht, evenals bij de Koningin Wilhelminakazerne in Ossendrecht. De aanleiding voor deze samenwerking waren de vele meldingen van drugsoverlast in het gebied. 

Naast drugsoverlast werden ook boetes, verkeersovertredingen en andere strafbare feiten gecontroleerd. De politie kreeg hulp van de douane en gemeentemedewerkers. Tijdens de controle wisten agenten vier verdachten aan te houden in Kalmthout die in de middag een overval in het Vlaamse Kapellen pleegden. 

Boetes
Verder wist de politie een 22-jarige man met 9 gram cocaine bij zich aan te houden. Verder plukte een politie een onverzekerde auto van de weg en werden er bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met getinte ramen, rijden zonder gordel, een boete voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor een voertuig met verlopen APK. 

Drank
Bij een alcoholcontrole werd bovendien een man bekeurd die met teveel alcohol achter het stuur zat. Zijn bloed bevatte bijna twee keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol, aldus de politie. Ook bleek de man nog voor bijna 400 euro aan openstaande boetes te hebben. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief