Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Zes miljoen euro aan investeringen in 2019

Door: Hanneke Marcelis Actueel

WOENSDRECHT - De gemeente is financieel gezond. Dat kon wethouder Henk Kielman gisteren bekend maken tijdens de presentatie van de begroting van 2019 en het meerjarenperspectief tot en met 2022.

Zowel de begroting voor 2019 als het meerjarenperspectief tot en met 2022 bestaat uit zwarte cijfers. Maar groot zijn de overschotten niet. Zo blijft er 2018 ongeveer een ton over. Een schijntje, vergeleken met de complete begroting die goed is voor 50 miljoen euro. Toch is wethouder Kielman zeer tevreden. "We hebben in het collegewerkprogramma diverse ambities uitgestippeld. Om die te realiseren, is geld nodig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er geen grote overschotten zijn", legt de wethouder uit. "Maar Woensdrecht is wel financieel gezond. Er is een goede verhouding tussen onze reserves en de risico's die we lopen, en dat is belangrijk."

Investeringen

De begroting voor 2019 laat voor zo'n zes miljoen euro aan investering zien. Daarvan gaat 1,6 miljoen naar de renovatie van basisschool op Dreef, een miljoen naar het project Scheldeweg Noord en naar het onderhoud van de wegen, kost het rioolbeheer ruim negen ton en kost de openbare verlichting ruim drie ton. Die investeringen vallen onder andere hoog uit, vanwege de eerdere bezuinigingen van de gemeente. "Op de openbare ruimte is flink geschrapt in de tijd dat forse bezuinigingen nodig waren. Daar betalen we nu de rekening van."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief