Afbeelding
Foto: Pixabay

Samenwerking politie leidt tot arrestatie koperdieven in Stabroek

Door: Peter Houtepen Politie

STABROEK - In samenwerking met Nederlandse collega's en dankzij de tip van een alerte burger hebben agenten van de Belgische politiezones Noord en Grens woensdagnacht in Stabroek drie verdachten van een koperdiefstal in de kraag gevat.

Woensdagnacht werd een bewoner van Stabroek wakker van het geluid van een poort bij zijn woning. Op camerabeelden zag hij hoe twee mannen elektriciteitsdraden probeerden te ontvreemden. De man belde de politie, maar de dieven waren er al zonder buit te voet vandoor op het moment dat de agenten arriveerden. In een wagen met Nederlandse kentekenplaten werden wel de restanten van koperdraden aangetroffen.

Wat later werd een voertuig gespot met Nederlandse nummerplaten en drie inzittenden. Bij controle bleken twee van hen te voldoen aan de beschrijving van de dieven op de camerabeelden. Samen met de bestuurster van het voertuig werden zij gearresteerd. De andere wagen die in de straat van de diefstal achtergelaten werd, is in beslag genomen. De verdachten zijn drie bekenden van de Nederlandse politie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief