Foto: Hanneke Marcelis

GP Adrie van der Poel 2019: een steil en snel parcours en een uitverkochte VIP-tent

HOOGERHEIDE - Non Plus Ultra in Woensdrecht zat vanmiddag afgeladen vol voor de persbijeenkomst van de GP Adrie van der Poel. Volgende week wordt de grote, internationale veldritwedstrijd weer verreden. Terwijl het parcours wordt opgebouwd en de VIP-tent ingericht, zijn de eerste 4000 kaarten al verkocht. In de zaal in Woensdrecht blikten voorzitter Jan Prop, burgemeester Steven Adriaansen, oud-kampioen Richard Groenendaal, hoofdsponsor van IKO Dirk Theuns en Michel Reinders van Brabantsport vooruit op de wedstrijd. Dat gebeurde als vanouds onder leiding van Carl Huybrechts.


Als de veldrijders het parcours vandaag al op moesten, zou het zwaar worden. Dat geeft voorzitter van het comité GP Adrie van der Poel Jan Prop eerlijk toe. Maar met veel vorst in het vooruitzicht lijkt het zondag 27 januari toch een snelle wedstrijd te gaan worden. Tijdens de uitgebreide persbijeenkomst voor de grote veldritwedstrijd in Hoogerheide lichtte alle ins and outs van het parcours van 2019 toe.

Nieuw

Het parcours van 2019 kent enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Voor het publiek is de grootste verandering dat ze het parcours deze keer niet vanaf het hoogste punt kunnen bekijken. Vanwege de bouwwerkzaamheden van De Nijs Soffers kan het publiek niet bovenaan de trap aan de Scheldeweg staan. "Maar de deelnemers kunnen wel als vanouds de trap op. Daar zijn we De Nijs Soffers dan ook erg dankbaar voor", vertelt Prop. Bovenaan de trap aangekomen moeten de renners meteen met een haakse bocht weer over het onverharde stuk parcours richting de Scheldeweg draaien. Verder zal ook de brug er dit jaar anders uit zien. "Die gaan we strakker zetten, en ook wordt hij breder dan afgelopen jaar." Het parcours is dit jaar ruim 3 kilometer lang.

Kaarten

De kaarten voor de wedstrijd gaan als warme broodjes over de toonbank. De 1500 kaarten voor de VIP tent, die maar liefst 130 bij 25 meter is, zijn stijf uitverkocht. In totaal zijn er al 4000 kaarten verkocht. Dat is gezien het indrukwekkende deelnemersveld ook niet verwonderlijk. Bij de heren staan uiteraard Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts aan de start. En bij de vrouwen zijn de meeste ogen toch gericht op Marianne Vos. Heb je nog geen kaarten bemachtigd? Ga dan snel naar www.gpadrievanderpoel.nl. Of download de splinternieuwe app van de GP Adrie van der Poel.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief