De eerste wedstrijden zitten er op.
De eerste wedstrijden zitten er op. Foto: Humphrey Hekhuizen

Witse Meeussen en Eli Iserbyt slepen winst binnen bij GP Adrie van der Poel

Door: Hanneke Marcelis Sport

HOOGERHEIDE - Witse Meeussen heeft vanochtend bij de Junioren de winst binnen gesleept. Bij de mannen U23 kwam Eli Iserbyt als eerste over de finish.

Meeussen reed bij de Junioren met een mooie voorsprong de laatste ronde in en kwam onder luid applaus als eerste de finish over. Als tweede volgde Spaans kampioen Canal. Belmans rijdt als derde over de finish. In eerste instantie reed Canal op de eerste plek, maar hij werd ingehaald door Ronhaar. Niet snel daarna werd de leiding overgenomen door Meeussen.

Na 51.57 minuten crossen komt Eli Iserbyt over de finish. Hij reed het grootste gedeelte van het parcours op voorsprong.  Benoist eindigt als tweede. De sprint om de derde plek ging tussen Turner en Dorigon, waarin Turner uiteindelijk de sterkste bleek. Door de regenval wordt het parcours steeds moeilijker, waardoor er steeds meer foutjes werden gemaakt door de renners.

Programma
De eerste wedstrijd werd vanochtend om 10.00 uur verreden. De mannen U23 startten vervolgens om 11.20 uur. Vanmiddag staan de elite-wedstrijden op het programma. Om 13.30 staan de vrouwen aan de start. De meeste ogen zijn daarbij gericht op Marianne Vos. Om 15.00 uur starten de mannen. Uiteraard is de favorietenrol daar voor Mathieu van der Poel. Hij is dit seizoen nog maar amper verslagen en het massaal toegestroomde publiek in Hoogerheide hoopt dan ook dat Mathieu ook bij de wedstrijd die vernoemd is naar zijn vader met de titel naar huis gaat.