Bibliotheek het Markiezaat gaat intensief samenwerken met VANnU

WOENSDRECHT - De directeuren van Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Het Markiezaat, respectievelijk Frédérique Assink-Aben en Harry van der Klink, hebben een intentieovereenkomst ondertekend met het voornemen om naar een intensieve organisatorische samenwerking te gaan dat als resultaat een juridische fusie per 1 januari 2020 moet opleveren.


Beide bibliotheekorganisaties spreken de verwachting uit dat - door samen te gaan - het bibliotheekwerk in het werkgebied niet alleen kwalitatief kan verbeteren, maar dat er ook ruimte is voor noodzakelijke innovatie.

De nieuwe bibliotheek kan zich als grotere organisatie nog beter voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst. Daarbij is alles gericht op de uitbreiding en verdieping van de dienstverlening aan alle burgers in de betrokken gemeenten en als aanvulling op de geldende afspraken met de gemeenten. De betrokken gemeenten zijn Roosendaal, Halderberge, Moerdijk, Zundert, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom. 

De dienstverlening betreft onder andere de uitbreiding van collecties, de ontwikkeling en invoering van programma's die gericht zijn op het bestrijden van laaggeletterdheid, het stimuleren van mediawijsheid en het schoolbibliotheekwerk én de ontwikkeling van bibliotheken als huiskamers van de stad waar ontmoeten en ontdekken centraal staan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief