Het tekort aan passende werknemers is voor weel werkgevers een groot knelpunt
Het tekort aan passende werknemers is voor weel werkgevers een groot knelpunt (Foto: )

Binnen kijken bij bedrijven met Samen in de Regio

WOENSDRECHT - Zonder samenwerken ben je nergens. Dat beseft Samen in de Regio zich maar al te goed. Zij bieden bedrijven, non-profitorganisaties en verenigingen een platform om iets voor elkaar te kunnen betekenen. En komende periode organiseert Samen in de Regio voor hen twee grote evenementen: 'All we need is Work' en 'Kijk binnen bij bedrijven'.


Samen in de Regio stimuleert maatschappelijk betrokken ondernemen op de Brabantse Wal. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet, legt Miriam van Esveld uit. "Wat wij bieden is simpelweg een groot netwerk. Bedrijven, maar ook maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen, kunnen via Samen in de Regio contact met elkaar leggen. Zo kunnen ze voor elkaar, maar ook voor de samenleving iets betekenen."

Wethouder van Woensdrecht Lars van der Beek is enthousiast over het platform. "Samen in de Regio is heel breed. Met het werkgeverscongres 'All we need is work' richten ze zich op de knelpunten die ondernemers tegenkomen. Maar met 'Kijk binnen bij bedrijven' helpen ze juist ook de gemotiveerde werkzoekenden zelf, door hen letterlijk over de drempel heen te helpen en bij een bedrijf binnen te laten kijken."

Kijk binnen bij Bedrijven

'Kijk binnen bij bedrijven' zal plaatsvinden in de week van 1 tot en met 6 april. Bezoekers kunnen die dagen vrijblijvend kennis maken en krijgen een indruk van het bedrijf of de organisatie die zij bezoeken. Bedrijven verzorgen een presentatie, rondleiding of workshop of kiezen voor een een-op-een kennismaking. Voor de werkgevers loont het om één van de agen de deuren te openen. Zij ontmoeten onder andere potentiële werknemers en stagiaires. En scholieren komen in een bedrijfsbezoek meer te weten over de inhoud van een functie. Dit bevordert de duurzame inzetbaarheid van personeel. De kans op een mis-match wordt namelijk kleiner na een persoonlijke kennismaking.

Wethouder van der Beek kijkt uit naar de nieuwe activiteit. "Het is mooi om verbindingen tussen bedrijven en werkzoekenden te leggen." Bovendien is het voor bedrijven ook dé gelegenheid om hun bedrijf beter zichtbaar te maken op de Brabantse Wal.

All we need is work

Maar voordat de deuren van bedrijven zich in april gaan openen, kunnen werkgevers zich eerst nog opmaken voor het werkgeverscongres 'All we need is work'. Dat vindt plaats op 14 februari, wat de titel van het evenement meteen verklaart, in theater De Maagd. Het programma richt zich op knelpunten op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden staan aan de kant terwijl werkgevers juist op zoek zijn naar personeel. Jongeren haken vroegtijdig af tijdens de studie, hebben geen idee wat ze kunnen met hun opleiding of maken een keuze voor werk dat niet bij hen blijkt te passen. "Binnen ons netwerk hoorden we deze signalen steeds meer van werkgevers. Een positieve beweging geven aan deze knelpunten kan niemand alleen. Daarom organiseren wij dit congres samen met het Werkcentrum Brabantse Wal", aldus Anita Karremans van Samen in de Regio.

Tijdens het congres in theater de Maagd komen werkgevers aan het woord, krijgen zij de kans te spreken met wethouders van de drie Brabantse Wal gemeenten en kunnen zij aansluiten bij korte actieve sessies. Daar leren zij belangrijke partners kennen voor hun zoektocht naar personeel. En krijgen zij nieuwe inzichten wat belangrijk is bij het werven en houden van personeel.

Aanmelden

Wil je de deuren van je bedrijf openen tijdens 'Kijk binnen bij bedrijven'? Ga naar voor 1 maart naar www.kijkbinnenbijbedrijven.nl. Heb je interesse om een bedrijf te bezoeken? Schrijf je dan vanaf 1 maart tot en met 31 maart in via dezelfde website. Meer informatie en aanmelden voor het werkgeverscongres All we need is work kan via de website www.sameninderegio.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief