Foto: Humphrey Hekhuizen
Fotoalbum

'Wings over Woensdrecht' feestelijk geopend

OSSENDRECHT - Het gloednieuwe luchtvaartmuseum 'Wings over Woensdrecht' heeft vandaag officieel haar deuren geopend. Commissaris van de Koning Wim van de Donk verrichtte de openingshandeling in Ossendrecht. Het nieuwe museum vertelt de geschiedenis van 70 jaar luchtvaart in de gemeente.


Met 'Wings over Woensdrecht' is de gemeente Woensdrecht weer een museum rijker. Het idee voor de ontwikkeling van een museum ontstond twee jaar geleden bij Sjaak van Loon. Hij werkte lange tijd bij Fokker en hield aan een grote reunie van het bedrijf dozen vol erfgoedstukken over. Van Loon kwam in contact met Ronald Middel van de vliegbasis, die ook wist van veel bijzondere stukken die lagen te verstoffen in de kasten van de Vliegbasis. Met dit museum wordt deze bijzondere collectie erfgoed van zeventig jaar luchtvaart in Woensdrecht dus eindelijk zichtbaar voor het publiek.

Lees hier meer over het museum.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief