Foto: Gemeente Woensdrecht

Deze tien mensen kregen vandaag een lintje!

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen hield vanochtend een flinke rondreis door de gemeente. Traditiegetrouw ging hij op de dag voor Koningsdag thuis langs bij de mensen die een Koninklijke Onderscheiding kregen. En dat waren er dit jaar maar liefst tien.


John de Crom, Woensdrecht

De 57-jarige John de Crom was dit jaar de jongste persoon in de gemeente Woensdrecht die een Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld. De wielerliefhebber is al 29 jaar bestuurslid van de Stichting Wielercomité Woensdrecht, waarvan hij 25 jaar voorzitter is. Ook is hij vrijwilliger bij wielergroep Fokkerlaan, bij RSC de Zuidwesthoek, is hij secretaris bij ATB-team Sirocco en medeorganisator van de Jeugdwielerronde van Hoogerheide. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook al drie jaar voorzitter van Stichting Run Bike Run Hoogerheide.

Kees van Gurp, Ossendrecht

In Ossendrecht ging de burgemeester langs bij Kees van Gurp. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk bij de EHBO, bij badmintonclub de Drieschaar, en bij het clubblad RKvv Odio. Ook is hij al 34 jaar voorzitter van de jury carnavalsoptocht Ossendrecht en is hij bestuurslid van de politieke partij ABZ.

Jan Hazendonk, Hoogerheide

De lijst verdiensten van de 71-jarige Jan Hazendonk is bijna te lang om op te noemen. Veel mensen zullen hem kennen van zijn liefde voor korfbal. Hij was vrijwilliger bij onder andere korfbalvereniging Vianen, Ossendrecht, de Scheldevogels en Hogerop uit Hoogerheide. Maar daarnaast is/was hij ook vrijwilliger bij onder andere Stichting Welzijn Ouderen, de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht en de Noord Brabantse Christelijke Boeren Bond.

Margon den Ouden-Hollestelle, Putte

Margon den Ouden-Hollestelle was de eerste gelukkige die onverwacht bezoek kreeg van burgemeester Adriaansen. Al om 9.00 uur stond hij bij haar voor de deur om de onderscheiding op te spelden. Ze kreeg het lintje voor bij vrijwilligerswerk bij zwemvereniging de Zilvermeeuw en als official voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Jan Luysterburg, Hoogerheide

Luysterburg kreeg de Koninklijke Onderscheiding opgespeld voor zijn werk als bestuurslid en voorzitter van de Heemkundekring het Zuidkwartier, zijn werk als lid van het CDA en zijn inzet voor de Vogelvereniging Vogelvreugde uit Hoogerheide.

Cees van Rijsbergen, Woensdrecht

De 70-jarige Cees van Rijsbergen is al 24 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Woensdrecht. Ook zet hij zich in voor de Protestantse gemeente, is hij secretaris van Podium Kloosterhof en is hij vrijwilliger bij de huisartsenpost in Bergen op Zoom. Voor al die verdiensten kreeg hij vrijdag een lintje.

Rien Verdult, Hoogerheide

De 61-jarige Rien Verdult kreeg een onderscheiding voor zijn zeer gevarieerde lijst verdiensten. Zo is de secretaris is een personeelsvereniging en vrijwilliger bij Floriana, Stichting the Air team, Toneelgroep Merijntje Gijzen en bij Wijk- en Ontmoetingscentrum het Hoofdkwartier.

Jos Vermue, Woensdrecht

Vermue was met zijn 82 jaar de oudste inwoners die dit jaar een lintje kreeg. Vermue is medeoprichter van het buurtplatform Woensdrecht. Hij organiseert educatieve fietsroutes en kunstexposities, en is vrijwilliger bij jeu-de-boulesclub 't Blickvelt en Woningstichting Woensdrecht.

Rina Kerremans- van Wieringen, Huijbergen

In Huijbergen ging de burgemeester langs bij Rina Kerremans- van Wieringen. Zij zet zich al tientallen jaren in voor allerlei verenigingen en goede doelen. Zo is ze vrijwilliger bij de jaarlijkse rommelmarkt, secretaris bij Stichting Samenwerking Roemenië, voorzitter van de Vrouwenvereniging en brigadier bij de Moederbrigade. Ook komt ze regelmatig bij de mensen langs de deur als collectant van de ANGO-collecte.

Mieke Bril-Wils, Hoogerheide

Mieke Bril-Wils zit zeker niet stil. Ze is vrijwilliger bij Stichting Herwonnen Levenskracht, bij Stichting Caritas Banneux, bij KansPuls en ze is actief lid van het kerkkoor en vrijwilliger bij Parochie de Bron. En al deze activiteiten doet ze al ruim dertig jaar. Reden genoeg dus voor burgemeester Steven Adriaansen om bij haar een lintje op te spelden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES