de kanjers van Putte
de kanjers van Putte (Foto: Rita van Gaal)

Versierde fietsen zorgen voor kleurrijke Koningsdag in Putte

PUTTE - In Putte barstte Koningsdag zaterdag van de activiteiten. Tientallen kinderen leefden zich uit in de Biezen, en ook ouders genoten van de gezelligheid.


Zaterdag om 12.45 verzamelde de enthousiaste kinderen zich op het Jordaensplein in Putte met hun versierde fietsen en skelters, het was een kleurrijk geheel. Vervolgens zijn ze onder begeleiding van de verkeersregelaars en voorzien van muziek in een kleine tocht naar MFC de Biezen gelopen. Hier werd allereerst de vlag gehesen en het Wilhelmus gezongen waarna het geheel snel naar binnen ging om de naderende regenbui te ontvluchten.

Bij aanvang van de fietstocht waren er 10 kanjers die hun fiets/skelter versierd hadden en meereden, zij zetten de middag op de springkussens in de Biezen in gang, later werden zij nog vergezeld door een 45 tal andere kinderen waardoor het een gezellige drukte werd in de Biezen.

De kinderen werden verwend met gratis (gesponsorde) frietjes, chipjes en drinken. En natuurlijk het plezier van de springkastelen en stormbaan. Daarnaast waren enkele kinderen fanatiek bij DJ Adri die de hen heerlijk aan het dansen kreeg. Ook zorgde een groep van de fanfare de Volharding ervoor dat de sfeer in de zaal goed ingezet werd en vervolgde zij hun weg naar het café gedeelte waar ze nog wat meer klanken lieten horen. Kortom een en al gezelligheid.

De kleedjesmarkt was helaas niet druk bezet met standhouders, slechts een viertal mensen hebben zich hiervoor ingezet, dit werd door de organisatie wel zeer gewaardeerd. Hopelijk komen er volgend jaar wat standhouders bij. Op naar de organisatie voor 2020, hebt u ideeen laat het weten bij Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES