Foto: Humphrey Hekhuizen

Inwoners kernen Woensdrecht herdenken slachtoffers oorlogen

HOOGERHEIDE - In alle kernen van de gemeente Woensdrecht worden zaterdag de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere vredes- en oorlogsmissies herdacht.


Voor Hoogerheide en Woensdrecht begint de plechtigheid om 19.55 uur bij het oorlogsmonument op de kruising Onderstal en Dorpsstraat. Harmonie Aurora en muziekvereniging De Scheldezonen verlenen hun medewerking.

Ossendrecht

In Ossendrecht begint er om 18.45 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Sint-Gertrudiskerk. Het gemengd koor Innovation werkt mee. Om 19.20 uur gaat het gezelschap naar het herdenkingsmonument. Muziekvereniging De Hoop zorgt voor de muzikale begeleiding.

Putte

Om 19.00 uur begint er in Putte een herdenkingsbijeenkomst in de Rooms-katholieke kerk. Een half uur later vertrekt er een stoet naar het monument aan de Zes-oktoberlaan. Hier zorgen fanfare De Volharding en het koor Sugar and Spice voor de muziek.

Huijbergen

In Huijbergen vertrekken er om 19.30 uur drie groepen mensen vanaf de hoek Westerstraat en Wilhelmietenstraat, de hoek Hollandseweg en Handekenskruid en nabij molen Johanna. Om 19.45 uur is er een ceremonie bij het oorlogsmonument met medewerking van muziekvereniging St. Cecilia.

Iedereen is welkom bij de herdenkingen. Om 20.00 uur zijn er, zoals overal in Nederland, twee minuten stilte.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES