Er komen Napoleontische re-enactors naar Wuustwezel van 27 t/m 29 september.
Er komen Napoleontische re-enactors naar Wuustwezel van 27 t/m 29 september.

Wuustwezel bereidt zich voor om Napoleon te ontvangen

  algemeen

WUUSTWEZEL - Tijdens het weekend van 27-29 september strijken in het grensdorp Wuustwezel in België maar liefst 450 Napoleontische re-enactors neer om de Slag van Hoogstraten te reconstrueren. Op 11 januari 1814 vonden er zware gevechten plaats op een frontlijn tussen Wuustwezel en Turnhout tussen troepen van Napoleon en Geallieerden. Ook in Roosendaal, Nispen en Essen rukten Britse troepen op richting Antwerpen terwijl er voordien hard gevochten werd in Zundert en Breda.Het belooft een spectaculaire reconstructie te worden met honderden musketten, 20 paarden en 8 kanonnen. Maar daarnaast wordt er tevens aandacht geschonken aan de herdenking van de gevechten bij Wuustwezel met een parade naar het gemeentehuis en bezoeken re-enactors in historische kledij honderden leerlingen in de scholen van Wuustwezel. De re-enactors verblijven een gans weekend in een groot tentenkamp net zoals dit 205 jaar geleden gebeurde.
Napoleon komt zelf ook een kijkje nemen - net zoals hij dit op 13 mei 1810 deed - naar de aanleg van de Bredabaan die in 1811 werd aangelegd. Op bevel van de keizer diende er namelijk zo snel mogelijk een rechte weg tussen de vestingsteden Antwerpen en Breda te worden getrokken.
Tickets zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen vanaf 1 april via de website of de bibliotheek Gasthuishoeve te Wuustwezel. Het bezoekersaantal is echter beperkt. Eventuele opbrengsten worden geschonken aan Stichting Kinderkankerfonds onder het motto: " omdat zij ook een geschiedenis verdienen…".

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief