Foto: Gemeente Woensdrecht

Werkzaamheden aan Scheldeweg beginnen maandag 20 mei

HOOGERHEIDE - De werkzaamheden aan het noordelijke deel van de Scheldeweg en Antwerpsestraatweg ernaast in Hoogerheide beginnen maandag 20 mei.


Het gaat om het gedeelte vanaf het kruispunt Doelstraat en Scheldeweg tot en met de rotonde bij de Duinstraat en Nieuweweg.

De gemeente Woensdrecht wil de weg veiliger maken, vooral voor fietsers, en vergroenen, zodat de uitstraling past bij Woensdrecht als groene fietsgemeente. De betonnen platen, die er al tientallen jaren liggen, maken plaats voor asfalt. “Dat zal ook voor minder geluidsoverlast bij omwonenden zorgen”, zegt wethouder Hans de Waal.

Riolering

Verder pakt aannemer Dura Vermeer de riolering onder de Antwerpsestraatweg aan waarna de straatstenen worden vervangen door asfalt. Tussen de Doelstraat en Rozenlaan komt een vrijliggend fietspad.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden duren tot het einde van dit jaar. Doel is om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Zo is de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven aan de Antwerpsestraatweg te allen tijde zoveel mogelijk gegarandeerd. Op momenten dat de Scheldeweg is afgesloten moeten bewoners en passanten omrijden via de Bunkerbaan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES