Foto: Hanneke Marcelis

Woensdrecht werkt aan een omgevingsvisie

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht komt nog voor de zomer met een concept-omgevingsvisie.


In het najaar moet de definitieve versie klaar zijn. De gemeente praat niet alleen met ambtenaren en raadsleden, maar heeft ook een expertgroep in het leven geroepen. Daarin zijn mensen uit allerlei beleidsvelden, organisaties en verenigingen en ondernemers vertegenwoordigd. “Met hen willen we sparren”, zegt wethouder Hans de Waal.

Breed

De Toekomstvisie 2035 is een belangrijke leidraad. De gemeente wil dat de omgevingsvisie net zo breed gedragen wordt als de toekomstvisie.

Alle gemeenten moeten een omgevingsvisie maken in aanloop naar de nieuwe landelijke omgevingswet, die er waarschijnlijk pas in 2021 is. De visies zijn plannen op hoofdlijnen voor de lange termijn. Ze komen in plaats van bestaande beleidsplannen, bestemmingsplannen en visies en laten de samenhang zien tussen ruimtelijke, economische en sociale componenten.

Ruimte

Zaken als verkeer en vervoer, water, milieu, natuur, economie, wonen, landbouw, sport, recreatie, toerisme, veiligheid en gezondheid komen er in voor. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met zo’n visie sneller beslissingen kunt nemen en vergunningen verstrekken. Ook moet het leiden tot minder procedures. Ook zorgt het voor meer ruimte voor initiatieven”, aldus De Waal. “Het is goed wonen, werken en verblijven in Woensdrecht. Dit moeten we behouden. Daarom is het goed om samen na te denken over de toekomst.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief