Foto: Rabobank Zuidwest-Brabant

Basisscholen gaan strijd aan tijdens BankBattle

WOENSDRECHT - In een race tegen de klok zijn woensdag voor het veertiende achtereenvolgende jaar ruim 950 basisscholen uit het werkgebied van circa 60 lokale Rabobanken met elkaar de strijd aangegaan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden.


Vanuit het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant hebben groepen 8 van 22 basisscholen uit Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen, Woensdrecht, Hoogerheide, Huijbergen, Kruisland, Nispen, Zegge, Wouw, Wouwse Plantage en Roosendaal het tegen elkaar opgenomen. Op de deelnemende scholen was de Rabobank aanwezig om de leerlingen succes te wensen en het startschot te geven.

Het gebruik van internetverbindingen maakte het mogelijk om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen klas- c.q. computerlokaal. Alle deelnemende klassen startten met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hadden betrekking op onder andere schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang gaf tot de eindopdracht. Het succesvol afronden van de BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel.

Op woensdag 22 mei worden de winnaars bekend gemaakt. Richard van Diest, Directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Zuidwest-Brabant brengt dan een bezoek aan de winnende scholen om de leerlingen persoonlijk te feliciteren en hun prijs te overhandigen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES