Foto: Humphrey Hekhuizen

Hoogerheide staat weer op zijn kop voor Lentefeesten

HOOGERHEIDE - Wie in Hoogerheide Hemelvaartsdag viert, viert de lente. Al decennia lang staat de feestdag in het teken van de Lentefeesten. Dit jaar is de braderie nog groter dan de jaren hiervoor.


De Lentefeesten zijn al meer dan veertig jaar een begrip in Hoogerheide. Het is de eerste grote braderie van het zomerseizoen en mede daardoor erg in trek, zowel bij bewoners als bezoekers als handelaren. Ook dit jaar vullen tal van straten in het dorp zich met marktkramen, kermisattracties, een modeshow, kleedjes waarop kinderen hun spulletjes kunnen verkopen, oldtimers en getunede auto’s. “Het wordt weer een heel erg groot feest”, zegt Lydia van Loon van Winkelhart Hoogerheide.

Rommelmarkt

Er staan nog meer kramen dan de afgelopen jaren toen het er al ruim honderd waren. In de eerste plaats omdat de vraag nog steeds het aanbod overschrijdt en ten tweede omdat de organisatie alles goed op elkaar wil laten aansluiten. “De kinderrommelmarkt op het Raedthuysplein is ‘s middags afgelopen. We wilden niet dat er dan een gat zou ontstaan tussen de markt en de kermis.”

Gevarieerd

Van Loon benadrukt dat de vrijmarkt op het Raedthuysplein alleen is bedoeld voor kinderen, die wat extra zakgeld willen verdienen. Het is verboden terrein voor handelaren. Verder kom je ze volgende week donderdag overal tegen. “We staan bekend om ons gevarieerde aanbod. Er is van alles te koop op de braderie en de winkeliers hebben veel acties en mooie aanbiedingen. Bovendien zijn alle horecazaken open, dus je kunt heerlijk een terrasje pakken.”

Auto’s

Liefhebbers van mooie, getunede auto’s komen ook aan hun trekken. Deze staan achter de Pastorij. Oldtimers zijn te vinden op het terrein van de American Day bij Het Kloosterhof aan de Huijbergseweg, een traditie sinds 2012. Naast indrukwekkende Cadillacs en Corvettes en motorfietsen kun je daar genieten van live muziek, drank en lekker eten. De American Day duurt van 10.00 uur tot 18.00 uur. De braderie is een uurtje eerder klaar, om 17.00 uur.

Scheldeweg

Hoewel de renovatie van de Scheldeweg maandag is begonnen verwacht Van Loon geen problemen. “Er is een omleidingsroute en we hebben meer dan genoeg plek om te parkeren.” Meer informatie is te vinden op www.hoogerheide.nu

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief