Foto: Google Maps

Carpoolplaats Korteven verhuist naar andere locatie

HOOGERHEIDE - Er komt een nieuwe carpoolplaats op Korteven.


Daar is straks ruimte voor 100 in plaats van 45 auto’s. Bovendien verbetert de veiligheid voor met name fietsers, omdat er niet meer mag worden geparkeerd op de parallelweg. De nieuwe carpoolplaats ligt tussen de huidige plek en de rotonde tussen de Antwerpsestraatweg en Reimerswaalweg. Het is nu nog grond van de provincie Noord-Brabant, die het voor één euro verkoopt aan de gemeente Woensdrecht. “Carpoolen is duurzaam. Dit willen we dan ook stimuleren door voldoende ruimte te bieden om auto’s te parkeren. Daarnaast vinden we verkeersveiligheid erg belangrijk en dan met name van kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers”, zei een blije wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Berm

De huidige carpoolplaats was al een tijdje te klein voor het aantal auto’s dat er stond. De auto’s in de berm tegenover de plek zorgden geregeld voor gevaarlijke situaties, zeker als er veel fietsers waren. Bovendien zorgden stilstaande vrachtwagens en trailers op de parallelweg voor onveilige situaties.

Verbod

Als de nieuwe carpoolplaats klaar is, wordt een parkeerverbod voor de parallelweg ingevoerd. De huidige carpoolplaats verdwijnt dan. De gemeente laat onderzoeken of daar een snellaadstation kan komen voor elektrische auto’s. “Als het kan, zijn we helemaal goed voorbereid op de toekomst”, aldus Van Agtmaal. Na de zomervakantie moeten de werkzaamheden aan de nieuwe carpoolplaats beginnen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES