De stichting Happynezz maakt deze week een ruimtereis. ILLUSTRATIE STICHTING HAPPYNEZZ
De stichting Happynezz maakt deze week een ruimtereis. ILLUSTRATIE STICHTING HAPPYNEZZ (Foto: Happynezz)

Deelnemers Happynezz zoeken verkoeling in de ruimte

OSSENDRECHT – De vakantieweek van Stichting Happynezz beleeft dit jaar haar twaalfde editie . Zoals elk jaar is de vakantieweek volgeboekt. Er zijn 31 gasten in de Ossendrechtse Volksabdij om te genieten van een buitenaards goede vakantieweek in de ruimte.


Volgens Mike Matthijsse, coördinator sport en spel bij Stichting Happynezz, kent de vakantieweek een grote hoeveelheid vaste gasten. “Bijna de hele groep keert jaarlijks terug. Inmiddels is het helaas bijna ieder jaar nodig om mensen uit te loten. Per jaar zijn er overigens ook één of twee nieuwe aanmeldingen.”

Kwetsbaar

Het thema dit jaar is ‘Ruimtereis’. Waar het in de ruimte normaal gesproken niet bepaald warm is, zal dat in de Happynezz-ruimte wel anders worden met de hoge temperaturen, die deze week worden gehaald. De organisatie heeft zich goed voorbereid. “De doelgroep is natuurlijk kwetsbaar. Dus we kijken zeker naar het programma en of er iets moet worden aangescherpt. Zo willen we lichamelijke inspanning in de middag zo veel mogelijk beperken en pakken we extra momenten om goed te drinken. We zijn met veel mensen, dus we zullen extra goed op elkaar letten. Her en der zullen we wellicht ook het ochtend- en middagprogramma gaan wisselen, afhankelijk van het weer.”

Vrijwilligers

Hoewel de vakantieweek dit jaar 31 gasten telt zijn er veel meer mensen bij betrokken. Alle gasten worden immers begeleid door een grote en trouwe groep vrijwilligers. Volgens Mike is het begeleiden van de vakantieweek hard werken, maar tegelijk waardevol. “Het geeft zoveel energie dat het voldoet als vakantie. Wat ik heel bijzonder vind is dat de groep zo goed bij elkaar blijft en ook door het jaar heen actief is. De groep is erg gevarieerd. Dat maakt de cohesie en goede samenwerking extra bijzonder. Ook is iedere leeftijdscategorie vertegenwoordigd. De jongste vrijwilligers zijn dit jaar achttien jaar en de oudste is over de zestig jaar. De groep is erg hecht en wanneer de vakantieweek voorbij is, valt dat niet alleen zwaar voor een aantal deelnemers, maar zeker voor ook een aantal vrijwilligers. Eigenlijk zijn we als bestuur een heel jaar bezig met de voorbereiding. Zo weten we aan het einde van de week al wanneer de volgende editie is. In september zijn we alweer aan het evalueren en richten we ons op deze volgende editie. Naast de organisatie gaat het opzetten van activiteiten om financiële middelen binnen te halen het hele jaar door. Een artiestenavond, bloemenmarkt of Lentefeesten? We zijn er bijna jaarlijks bij. Stiekem gaat er heel veel tijd in zitten.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief